Samsung optužen za manipulaciju benčmarka za Note III

Sajt Arstehnica došao je do ubedljivih dokaza koji ukazuju da je Samsung veštački poboljšavao brzinu novog smartfona Galaxy Note III za popularne benčmark testove.

Tehnopolis

Izvor: Cnet

Sreda, 02.10.2013.

16:46

Default images

Samsung lažno poboljšava rezultate svog novog Galaxy Note III smartfona, sudeći po ovom sajtu.

Urednik sajta za recenzije uređaja Ron Amadeo u detaljnom članku iznosi dokaze kojima potkrepljuje svoje optužbe. On tvrdi da Note III dobija i do 20 odsto bolje rezultate kada identifikuje popularan benčmark softver.

Sajt Cnet, koji je takođe testirao ovaj smartfon, došao je do skora u benčmark softveru Quadrant od 23.048 – što je znatno bolje od konkurencije koju su činili uređaji kao što je Htc One X, Asus Transformer Prime i Samsung Galaxy Nexus.

Dobijeni rezultati prvobitno su pripisani quad core Snapdragon S800 procesoru, koji je trenutno najjači procesor dostupan za mobilne uređaje na tržištu.

Međutim, nakon što je Amadeo testirao Note III u modifikovanom benčmark softveru, rezultati nisu bili toliko impresivni ali su ga ipak i dalje držali na vrhu i i spred modela LG G2 koji poseduje identičan čip.

Ovo nije prvi put da je Samsung optužen za manipulisanje benčmark rezultatima. Kompanija je takođe bila optužena za ovo isto i u slučaju modela Galaxy S4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: