Tehnopolis

Utorak, 27.08.2013.

16:30

Windows 8.1 stigao u ruke proizvođača hardvera

Partneri kompanije Microsoft koji se bave proizvodnjom hardvera širom sveta, od danas će biti u mogućnosti da na nove uređaje instaliraju Windows 8.1 i Windows RT 8.1.

Izvor: B92

Default images

Kako je najvljeno na Windows blogu, faza razvoja i testiranja nadogradnje Windows 8 operativnog sistema je završena i proizvod je predat partnerima koji će zahvaljujući tome ove jeseni, pred praznike, biti u prilici da u prodavnice isporuče široku paletu novih proizvoda.

Windows 8.1, predstavlja potvrdu novog usmerenja Microsofta ka bržem lansiranju inovativnih rešenja u skladu sa potrebama tržišta i željama korisnika sa kojima kompanija ima svakodnevnu interakciju. Kako je ranije najavljeno, Windows 8.1 će postati globalno dostupan 18, oktobra ove godine, kada će svi korisnici Windows 8 operativnog sistema moći da ga besplatno preuzmu sa Windows Stora i tako unaprede svoj operativni sistem.

Unpaređena verzija najpoznatijeg operativnog sistema na svetu, pored ostalih poboljšanja sa sobom donosi 20 novih, unapređenih aplikacija i servisa koji će sada biti unapred instalirani. Windows 8.1 sadrži unapređeni Bing pretraživač, kao i poboljšani Internet Explorer, SkyDrive, Outlook.com, Xbox Music, Video, Skype i još mnogo drugih inovacija.

Kako je najavljeno, kompanija Microsoft će za novu verziju Windows operativnog sistema pružati intenzivnu podršku u narednih deset godina, čime će korisnicima obezbediti maksimalnu pouzdanost ovog proizvoda.

Svim korisnicima koji sa nestrpljenjem očekuju oktobar, na raspolaganju se nalazi Windows 8.1 Preview verzija, uz koju mogu iskusiti neka od poboljšanja koja će uskoro postati globalno dostupna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: