Pirate Bay proslavio rođendan novim pretraživačem

Najpoznatiji servis za deljenje fajlova na svetu proslavio je svoj deseti rođendan predstavljanjem pretraživača (browserom) koji bi trebalo da omogući korisnicima da mu pristupe u zemljama u kojima je sajt blokiran.

Tehnopolis

Izvor: Mashable

Nedelja, 11.08.2013.

21:22

Default images

Pirate Browser je kombinacija Tor ruter klijenta i Firefox Portable brauzera bez ikakvih nepotrebnih dodataka.

Iako se Tor koristi kako bi se anonimno surfovalo internetom, cilj ovog brauzera jeste da premosti sve barijere koje su postavili internet provajderi ili državni organi.

Britanski VIsoki sud je recimo, prisilio internet provajdere u toj zemlji da zabrane korisnicima pristup Pirate Bay sajtu i velikim BitTorrent sajtovima kao što je Kickass Torrents.

Ovaj Windows brauzer bi takođe korisnicima trebalo da omogući pristup zajednicama kao što su Twitter i Facebook u zemljama u kojima su oni blokirani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

23 h

Podeli: