Tehnopolis

Sreda, 19.09.2012.

18:51

HTC predstavio nove WP8 telefone

HTC nam je ranije danas zagolicao maštu, a kasnije i predstavio svoja dva nova smartfona.

Izvor: B92

Default images

Nizu kompanija koje spremaju svoje modele na Windows Phone 8 platformi pridružio se i HTC, koji je danas na konferenciji u Njujorku predstavio modele HTC Windows 8X i 8S.

Windows Phone 8 je inspirisao HTC, rekao je Piter Čau, izvršni direktor ove kompanije.

„Windows Phone operativni sistem se očito probio među vrhunske mobilne ekosisteme i konkurentan je u odnosu na bilo koju drugu platformu za pametne mobilne telefone u svetu“.

HTC Windows Phone 8X je model 4,3-inčnog ekrana rezolucije 341ppi , sa dvojezgarnim Qualcomm procesorom na 1,5GHz i 1GB RAM memorije.

Ovaj telefon ima glavnu kameru rezolucije 8 megapiksela, dok prednja kamera ima rezoluciju 2,1 megapiksela i pruža mogućnosti snimanja u 1080p rezoluciji. Zadnja kamera ima CMOS čip sa BSI senzorom radi poboljšanog snimanja u uslovima slabog osvetljenja, f/2.0 otvor blende, 28mm objektiv i poseban čip za obradu slike.

HTC Windows Phone 8S je nešto manji, 4 inča, ima dvojezgarni Qualcomm čip na 1GHz, 512MB RAM-a i zadnju kameru rezolucije 5 megapiksela.
HTC Windows Phone 8S (Photo: HTC)
Oba modela, kao što smo navikli kod HTC-a, imaju Beats Audio tehnologiju.

Osim činjenice da se nalazi na listi njihovih partnera, Microsoft je podršku pružio i pojavljivanjem izvršnog direktora, Stiva Balmera, koji je rekao da je povezivanje novih HTC Windows telefona 8X i 8S sa Microsoftom velika prekretnica za obe kompanije“.

„Mi zajedno nudimo našim kupcima jasan izbor i zaista jedinstveno iskustvo. Oduševljen sam što ćemo naše dugogodišnje partnerstvo podići na viši nivo“, rekao je Balmer.

A uz Windows Phone dolaze i boje, pa će tako model Windows Phone 8X će biti dostupan u plavoj, crnoj, crvenoj i žutoj boji, a Windows Phone 8S u crno-beloj boji poput domina, crvenoj, plavoj i sivo-žutoj.

HTC Windows Phone 8X i 8S će biti dostupni početkom novembra. Ponudiće ih više od 150 operatera mobilne telefonije u više od 50 zemalja, kažu iz HTC-a, uključujući najveće svetske operatere.

U Evropi to su Orange, O2, MTS, Three UK, T-Mobile, Vodafone, Turkcell and Avea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: