Photoshop CS6 poslednji podržava Win XP

Naredno izdanje Adobe Photoshopa neće podržavati Windows XP, zvanično je najavila kompanija Adobe.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

09:58

Default images

Photoshop CS6 (13.0) biće poslednja verzija koja podržava i dalje popularnu verziju Windowsa, a u zvaničnom saopštenju se navodi da oni koji ovaj softver sada koriste na modernim operativnim sistemima već mogu videti značajna poboljšanja.

Iz Adobea kažu da se nadaju da će činjenica da su na vreme objavili ovu informaciju, pomoći korisnicima da razumeju odluku.

"Ohrabrujemo sve korisnike koji trenutno koriste Windows XP da počnu da prave planove migracije sada, kako bi bi što pre iskoristitli sve prednosti budućih inovacija Photoshopa".

Windows XP je predstavljen oktobra 2001. godine, a Microsoft je aprila ove godine objavio da će podrška za ovaj OS dostupna zaključno sa 8. aprilom 2014. godine.

Udeo ove verzije Windowsa, prema podacima iz avgusta, iznosi oko 30 posto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: