Google pobedio u sporu sa Oracleom

Odluka federalnog sudije i porote je da Google ne krši patente u vlasništvu kompanije Oracle, a vezano za Java tehnologiju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2012.

09:48

Default images

Spor datira iz 2010. godine, kada je Oracle tužio Google, a što se desilo samo par meseci nakon što je kupio tvorca Jave, kompaniju Sun Microsystems.

"Današnja presuda porote, po kojoj Android ne krši Oracleove patente, nije samo pobeda za Google, već čitavi Android ekosistem", rekao je Džim Proser, portparol kompanije Google.

Od portparola kompanije Oracle, Debore Helinger, dolazi izjava da je Oracle predstavio činjenice koje dokazuju da je Google znao da će oštetiti Javu, te da će nastaviti da je brane, kako bi zaštitili milione Java developera i zajednicu.

Oracle je tražio milijardu dolara odštete od Googlea u ovom sporu, a očekuje se da će kompanija podneti žalbu na ovu presudu.

Ono što su mnogi nazvali "parnicom veka", počelo je sredinom aprila, a više o situaciji koja je do tužbe i suđenja dovela možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: