Patentni rat između FB i Yahooa sve žešći

Yahoo je odlučio da pojača vlastitu artiljeriju u "patentnom ratu" s Facebookom. Bolje reći, odlučili su da dodatno začine već postojeću tužbu protiv Facebooka zbog krađe intelektualnog vlasništva.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2012.

14:01

Default images

U odnosu na tužbu staru šest nedelja, Yahoo je dodao još dve tačke prema kojima Facebook krši njegove internet patente, čime se ukupan broj spornih tačaka popeo na 12.

Istovremeno su negirali kontratužbu prema kojoj je Yahoo neovlašćeno prekršio 10 Facebookovih patenata pa su najjaču društvenu mrežu optužili za mutno ponašanje i niske udarce.

Pri tom su Facebook optužili da je narušio "džentlmenski" ugovor između dve kompanije o slanju upozorenja o mogućem kršenju patenta pre podizanja tužbe.

Objasnili su i kako je Facebook nakon podizanja tužbe kupio veliki broj patenata s ciljem podizanja kontratužbe protiv Yahooa i onda doslovno išao da pogađa koje bi Yahoove usluge i servisi mogli da se oslanjaju na tehnologije koje su pokrivene njihovim novim intelektualnim vlasništvom.

"Osim ako je ilegalno dobavio poverljive Yahooove poslovne informacije, Facebook nije mogao na osnovu nagađanja da stvori osnovu za brojne optužbe o krađi", tvrde advokati Yahooa.

Valja imati na umu da je Facebook, nedugo nakon što je Yahoo protiv njega podigao tužbu, kupio 750 patenata od IBM-a, a ovog ponedeljka (30. 4) je od Microsofta za 550 miliona dolara otkupio 650 patenata koje su ovi kupili od AOL Inca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: