Galaxy uređaji 40% Samsungovih prihoda

I Samsung je objavio rezultate svog poslovanja u četvrtom kvartalu 2011. godine, a od oktobra do decembra ostvaren je neto profit od 3,5 milijardi dolara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 27.01.2012.

10:22

Default images

Ova kompanija izveštava da je zabeležen rast profita od 17 posto, uglavnom zahvaljujući njihovom dobrom poslovanju u oblasti smartfona.

Galaxy linija proizvoda zaslužna je za čak 40 posto prihoda ove kompanije u 2011. godini.

Isporuka smartfona u četvrtom kvartalu porasla je za 30 posto, kažu iz Samsunga.

Za razliku od ove oblasti, u oblasti proizvodnje ekrana, Samsung nije poslovao toliko dobro jer je potražnja bila slabija.

Iz Samsunga su rekli da će nastaviti da jačaju svoju liniju smartfona sa modelima za široko tržište, kao što je Galaxy Ace, ali i ekskluzivnijim modelima, nalik na Galaxy S II. Osim toga, pokušaće da kreiraju i novu kategoriju proizvoda, što su započeli modelom Galaxy Note, koji se po svojoj veličini, 5,3 inča, nalazi između smartfona i tableta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: