Samsung povukao novi tablet sa štanda

U okviru IFA sajma, Samsung je predstavio svoj novi tablet - Galaxy Tab 7.7. Nedugo zatim, on je povučen sa štanda ove kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2011.

11:03

Default images

Razlog povlačenja je Apple. Naime, ova kompanije uspela je da izdejstvuje preliminarnu odluku suda o zabrani prodaje ovog uređaja u Nemačkoj, te je Samsung bio primoran da ga ukloni samo dan nakon predstavljanja.

Portparol kompanije Samsung, Džejms Čang, rekao je za NY Times da će poštovati sve sudske odluke, ali da mislim da se ovime ozbiljno ugrožava mogućnost izbora potrošača, kao i da će razmotriti sve opcije kako bi odbranili svoja prava.

Pravna bitka između Applea i Samsunga traje već određeno vreme, a poslednjih meseci se naročito zaoštrila.

Tokom prošlog meseca, regionalni sud u Dizeldorfu doneo je odluku o privremenoj zabrani prodaje tableta Galaxy Tab 10,1, koja je na snazi u 26 zemalja Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

18 h

Podeli: