Aktuelno

Ponedeljak, 05.09.2011.

11:03

Samsung povukao novi tablet sa štanda

Izvor: B92

Samsung povukao novi tablet sa štanda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

swedroid

pre 12 godina

Telenor u Svedskoj prodaje 10-ku vezanu sa njihovim surf paketima.

http://www.telenor.se/privat/mobilt-bredband/surfplattor/samsung-galaxy-tab-10-1/samsung-galaxy-tab-10-1.html

26€ mesecno do kraja godine a posle 50€ mesecno do izlaska 24 mesecne pretplate. Neogranicen surf ulazi u cenu.

Toliko o zabrani prodaje u EU ...

Goxy

pre 12 godina

Ljjudi (komentatori), poceli ste bas da smarate. Sta imate od toga sto sam ja izabrao jedan ili drugi proizvod? Sta se time promenilo u vasem zivotu? Ako sam kupio krs to je moj izbor. I to treba da je sustina: izbor, tj. mogucnost istog.

sx

pre 12 godina

Apple odnedavno saradjuje sa kompanijama LG i Toshiba. LG pravi Android telefone a Toshiba pravi Android tablice koje izgledaju identicno kao iPad ali su veoooma tanki (oko 7.5 mm). Da li ce Apple i njih da tuzi?Ovo sto radi Apple je besmiseno. Mislim da ce sud ponistiti svoju privremenu meru i da ce Apple platiti debelu odstetu Samsungu.

Miodrag

pre 12 godina

Zabrana uvoza i prodaje tableta 10.1 je vec uveliko van snage. Sud je ustanovio da patenti nisu naruseni, osim u jednom koji se odnosi na odskakanje slicica u galeriji prilikom listanja. Narusavanje patenta je uoceno u modelima Galaxy S, Galaxy Ace i Galaxy S II. Zabrana prodaje pomenutih modela ce biti vazeca od 13. Oktobra, do kada je Samsung najavio update koji ce regulisati narusavanje patenta. Gospodo koja pise clanke, mogli biste malo bolje da pratite IT desavanja.

Maki

pre 12 godina

Bunili se vi ili ne apple je dobio bitku :) jooj sto mi je drago. Stvarno je vise suvisno da bilo sta govorim kad je ocigledno da je apple lider i uvek ce biti,

P.S.od kad koristim itunes mnogo sam bolje organizovan i to mi se jako dopada

Vlada

pre 12 godina

To mu dođe kao kada bi se proizvođači televizora ili LCD monitora tužili u krug ko je koga iskopirao u dizajnu... Da je iPad dobra igračka stoji, da je Galaxy takođe dobra igračka i to stoji, ali da je Samsung iskopirao pravouganik od Apple-a, to je u najmanju ruku budalaština koje Apple treba da se stidi (iako živimo u okrutnom kapitalizmu) jer to nije način na koji treba da se bori sa konkurencijom.

romel

pre 12 godina

Ovako, Apple sam mnogo cenio i postovao.Kvalitet proizvoda ove firme je nenadmasan to potvrdjuje i moj Ipod koji sljaka vec cetri i po godine(verovatno 4500 godina u mp3 player godinama) ali i to jedno veliko ali krece vec sa susretanjem Itunesa koji ja licno smatram jednim siledzijskim programom koji me maltretira u svakom pogledu, verovatno ce da se jave hejteri ali ja ne zelim da znam tacno ime svake pesme koja mi se svidja, zato postoje folderi na mom racunaru u kojima se ta muzika nalazi.Cisto da ne bude zabune, ja cenim borbu protiv piraterije ali je organizacija fajlova ocajna i onaj fa@sis@tic@ki pristup nemogucnosti kopiranja muzike sa ipoda na drugi racunar.
Potom sto je neko napisao Apple korisnici su kao pripadnici neke sekte, iracionalni i agresivni u odbrani svoje jabucaste religije itd. itd. itd.
I zato vise ne volim Aplle, sliedzije....

PPeca@SER

pre 12 godina

@zmitjkoe
Ne bih se ja na tvom mestu bas tako grohotom smejao... Procitaj upravo izaslu vest o "rezervacijama na kupone"... pa vidi da li je taj tvoj iOS5 nesto sto treba da zelis...

"...novi iPhone oznake 5 ili 4S, koji će možda imati ekran veličine 4 inča, koji će možda ima kameru rezolucije 8 megapiksela i koji će, opet možda, biti tanji od prethodnog modela i imaće ekran veće rezolucije..."

A mozda ce imati i bluetooth. A mozda ce i moci da se kupi u Srbiji a ne da ga pokupis negde kao "divlju jabuku". A zasigurno neces moci da na tvoj idolopoklonaski iPhone (koji ja nisam video, jel'da?) stavis taj novi iOS, nego ces o njemu moci da pricas... a da gledas u svoj stari... ili prodas levi bubreg za novu peticu... mozda.
A dotle cu ja mozda na svoj Android postaviti novu, napredniju verziju, koja ce mozda imati 199 novih funkcija... a mozda ce kao 200-tu imati i "ovalno dugme" da lici na iPhone ;-)

Igor

pre 12 godina

Jedino sto ta dva tableta imaju zajednicko je da su u obliku pravougaonika zaobljenih coskova. Ovaj tablet je manji od IPad-a i po svim specifikacijama ga sije. Operativni sistem je potpuno drugaciji ekran je Super AMPLED + tako da svaka prica o nekom kopiranju osim ako Aple nije uspeo da pantentira pravougaonik pada u vodu.

Svakome ko iole razmislja svojom glavom i poznaje oba uredjaja jasno je o cemu se ovde radi. Samsung je kreno da na trziste izbacuje tablete koji su za razliku od veceine ostalih proizvodjaca konkurentni Appleovim po svim kriterijumima. Zato Apple nije napao ni HTC ni Motorol-u a ni ostale prave plagijatore (razne Kineze).

Osim toga ja cisto sumljam da ce ova tuzba da prodje. Apple je pokvareno iskoristio zastarele zakone o patentima da do donosenja odluke sud naredi zabranu prodaje i reklamiranja Samsunovog tableta. Verovatno ce i Nemacki sud odbaciti tuzbu kao sto je to ucionio i Holandski.

Andro

pre 12 godina

Off topicDanas sam se izigrao sa iPad 1 i moj utisak je da je koriscenje prava uzivancija. Sve klizi i sljaka odlicno. Probao na kratko galaxy tab 10.1 u vip-u i ume vrlo cesto da secka, a mene to poprilicno iritira. I jedan i drugi imaju prednosti i mane. Dobro bih razmislio sta da kupim.... :S

zmitjkoe

pre 12 godina

"Pa Samsung i jeste inovirao... U odnosu na iPhone je postavio na svoje uredjaje operativni sistem koji je daleko napredniji u odnosu na iOS jer je nadogradiv i univerzalan."

Hahahahahaa... ovo je genijalno rezonovanje samo ne znam odakle ti ideja da je Android daleko napredniji OS (znam sigurno da iOS video nisi). Za koji dan izlazi iOS 5 sa preko 200 novih funkcija za iPhone, iPad i iPod Touch. E to se zove nadogradivost i univerzalnost (kod android OS to jos uvek ne postoji). Apple sa bavi 30 godina operativnim sistemima dok je kompanija za reklame napravila kopiju iOS za godinu dana.

zdravko

pre 12 godina

"Mislite da su najmocnija IT ( i sire) kompanija na svetu zato sto igraju posteno, imaju originalne i kvalitetne proizvode! lol"


Ne, postali su najmocnija IT firma zbog sira i vojne muzike. Koliko iracionalnog razmisljanja ovde.

v

pre 12 godina

Da Apple sutra na trziste izbaci npr. uredjaj go-no prodavao bi se kao alva. Samsung ce izbaciti slicno go-no posle par meseci i prodavace se dobro. Da je Samsung izbacio to svoje go-no pre Applea niko ga ne bi kupovao. Jednostavno, jedino je Apple u stanju da ubedi ljude da im je uredjaj go-no potreban. Znaci, ne mora to da bude kopiranje Applea, to je samo koriscenje opstenarodne hipnoze njegovim uredjajima radi sopstvene prodaje.

PPeca@SER

pre 12 godina

@miljan
Pa Samsung i jeste inovirao... U odnosu na iPhone je postavio na svoje uredjaje operativni sistem koji je daleko napredniji u odnosu na iOS jer je nadogradiv i univerzalan. Jeste da nije njihov operativni sistem, ali je besplatan. Znaci, zamisli da imas "astal" (da nije Apple izmislio "desk"?!?) na kome imas jela kuvana po strogo cuvanom receptu. E a sad neko napravi "astal" istog oblika, i kao sto vec jednom rekoh "zamisli, igrom slucaja horizontalan da tanjiri ne bi klizili", ali sluzi jela ciji su recepti svima dostupni i mogu ih sami modifikovati ukoliko im nisu po ukusu.
Da li onda moramo da jedemo samo sa "astala" koji ima uvek ista jela? Ja ne bih jeo u toj kafani.
A sto se dizajna tice, odavno vazi cinjenica da ako pustis majmuna da kuca po pisacoj masini, kad-tad ce otkucati "Rat i mir".

miljan

pre 12 godina

PPeca@SER, sve sto kazes o jednom od pravila postmoderne da se nista novo ne moze izmisliti jer je sve vec vidjeno je tacno, ali si zaboravio da u dizajnu postoji i termin "plagijat". kada sam pogledao sliku koja prati ovaj tekst pomislio sam: Vidi iPad!... a ne ne, to je Samsung. E pa ne moze to bas tako..... :)

Ukratko, iako se nista novo ne moze izmisliti, moze se uzdici na visi nivo, inovirati ili barem uraditi na SVOJ NAČIN! (a ne apple-ov)

Bob

pre 12 godina

Svet nije balkan
u svetu je ovako:
ako imas patent onda imas patent
ako oces koristiti moj patent onda plati!!
Postoje pravila a pravila garantirajui platu od 1000Eur na dalje
na balkanu:
Stas imas to ej ludo to kao da skinem to?
stas? ti si platio taj SW ?? jes normalan budalo!
zasto imas torente
kakva pravila imas platu 200 Eur sta oces

Bojan NS

pre 12 godina

Zanima me kako treba da izgleda tablet racunar za koji Apple ne bi tuzio? Ili polazu pravo na svaki tablet crne boje? Mislim, Galaxy Tab cak nema ni dugme kao iPad. Ili su u pitanju patenti tipa multi touch-a u galeriji, ili sta? Ovo vise nema smisla :-( Mozda zakonski i jesu u pravu, ali ja ne zelim iPad, zelim Galaxy Tab jer mislim da je bolji.

Petar A

pre 12 godina

Ohrabruje ova presuda suda. Dosta je vala vise bilo njihovog (prvo Japan poslije Drugog svjetskog rata, pa sad J. Koreja) kopiranja. Pogledajte samo odnos BMW-Hundaji (serija 1 vs. i30, na primjer). Tesko je danas zadrzati originalnost kad svi automobili izlaze sa kompjuterskog programa, ali ovdje se radi o kradji i detalja i cjeline.

milos

pre 12 godina

ma koliko smatrao da apple pravi bolje proizvode od konkurencij, posle ovakvih naslova mi nikad na pamet ne bi palo da ih kupim. zelim svu srecu samsungu u odbrani svojih proizvoda, a kad se kod nas pojava ovaj tablet, skupicu pare i kupicu ga!

maki

pre 12 godina

Ma i treba da im zabrane, nek izadju na trziste sa svojim dizajnom a ne da kopiraju druge. Od kad imam ipad ne pada mi napamet da kupim nesto drugo ;) Hardware i softwer rade perfektno :)

Misa

pre 12 godina

I treba da ih tuže! Apple izbaci iPhone - Samsung izbaci kopiju iPhone-a, Apple izbaci MacBook Air - Samsung izbaci kopiju, Apple izbaci iPad - Samsung izbaci kopiju...U čemu je poenta potrošenih milijardi dolara Apple-a na R&D kada Samsung to može da iskopira vrlo brzo?! Gde je Samsungova kreativnost, ah da...otišla je u frižidere ili možda usisivače, mada iskreno verujem da je i to kopija...Sljamsunga...

PPeca@SER

pre 12 godina

Nekad sam se bavio malo grafickim dizajnom i ucio od jednog od nasih najistaknutijih grafickih urednika... i od njega naucio da je u dizajnu vec sve vidjeno i da nista sto napravim ne moze biti "skroz moj dizajn" jer mozda ja tako nesto nisam jos video, ali vec postoji.
Ovo je sramota sta Apple radi na trzistu i opaska od pre par dana da su zakoni o patentima stvoreni davnih 60-ih godina uveliko zastareli je ono sto dovodi do ovakvih situacija i ogranicava proizvodjace (voljom pojedinca) da trzistu i kupcima pruze mogucnost izbora.
Mogao bi moj komsija koji kore razvlaci sa dva prsta vec poslednjih 40 godina, a i njegovi naslednici, da tuzi Apple kako su na razvlacenje slike na ekranu dosli gledajuci njega.
Apple treba globalnom akcijom spreciti u ovoj nakaradnoj akciji, i to sto pre. Ali, sto nas narod kaze, neko to odgore gleda sve... pa i poslednje vesti iz Apple idu ka tome.

PPeca@SER

pre 12 godina

Nekad sam se bavio malo grafickim dizajnom i ucio od jednog od nasih najistaknutijih grafickih urednika... i od njega naucio da je u dizajnu vec sve vidjeno i da nista sto napravim ne moze biti "skroz moj dizajn" jer mozda ja tako nesto nisam jos video, ali vec postoji.
Ovo je sramota sta Apple radi na trzistu i opaska od pre par dana da su zakoni o patentima stvoreni davnih 60-ih godina uveliko zastareli je ono sto dovodi do ovakvih situacija i ogranicava proizvodjace (voljom pojedinca) da trzistu i kupcima pruze mogucnost izbora.
Mogao bi moj komsija koji kore razvlaci sa dva prsta vec poslednjih 40 godina, a i njegovi naslednici, da tuzi Apple kako su na razvlacenje slike na ekranu dosli gledajuci njega.
Apple treba globalnom akcijom spreciti u ovoj nakaradnoj akciji, i to sto pre. Ali, sto nas narod kaze, neko to odgore gleda sve... pa i poslednje vesti iz Apple idu ka tome.

milos

pre 12 godina

ma koliko smatrao da apple pravi bolje proizvode od konkurencij, posle ovakvih naslova mi nikad na pamet ne bi palo da ih kupim. zelim svu srecu samsungu u odbrani svojih proizvoda, a kad se kod nas pojava ovaj tablet, skupicu pare i kupicu ga!

Bojan NS

pre 12 godina

Zanima me kako treba da izgleda tablet racunar za koji Apple ne bi tuzio? Ili polazu pravo na svaki tablet crne boje? Mislim, Galaxy Tab cak nema ni dugme kao iPad. Ili su u pitanju patenti tipa multi touch-a u galeriji, ili sta? Ovo vise nema smisla :-( Mozda zakonski i jesu u pravu, ali ja ne zelim iPad, zelim Galaxy Tab jer mislim da je bolji.

Misa

pre 12 godina

I treba da ih tuže! Apple izbaci iPhone - Samsung izbaci kopiju iPhone-a, Apple izbaci MacBook Air - Samsung izbaci kopiju, Apple izbaci iPad - Samsung izbaci kopiju...U čemu je poenta potrošenih milijardi dolara Apple-a na R&D kada Samsung to može da iskopira vrlo brzo?! Gde je Samsungova kreativnost, ah da...otišla je u frižidere ili možda usisivače, mada iskreno verujem da je i to kopija...Sljamsunga...

romel

pre 12 godina

Ovako, Apple sam mnogo cenio i postovao.Kvalitet proizvoda ove firme je nenadmasan to potvrdjuje i moj Ipod koji sljaka vec cetri i po godine(verovatno 4500 godina u mp3 player godinama) ali i to jedno veliko ali krece vec sa susretanjem Itunesa koji ja licno smatram jednim siledzijskim programom koji me maltretira u svakom pogledu, verovatno ce da se jave hejteri ali ja ne zelim da znam tacno ime svake pesme koja mi se svidja, zato postoje folderi na mom racunaru u kojima se ta muzika nalazi.Cisto da ne bude zabune, ja cenim borbu protiv piraterije ali je organizacija fajlova ocajna i onaj fa@sis@tic@ki pristup nemogucnosti kopiranja muzike sa ipoda na drugi racunar.
Potom sto je neko napisao Apple korisnici su kao pripadnici neke sekte, iracionalni i agresivni u odbrani svoje jabucaste religije itd. itd. itd.
I zato vise ne volim Aplle, sliedzije....

Vlada

pre 12 godina

To mu dođe kao kada bi se proizvođači televizora ili LCD monitora tužili u krug ko je koga iskopirao u dizajnu... Da je iPad dobra igračka stoji, da je Galaxy takođe dobra igračka i to stoji, ali da je Samsung iskopirao pravouganik od Apple-a, to je u najmanju ruku budalaština koje Apple treba da se stidi (iako živimo u okrutnom kapitalizmu) jer to nije način na koji treba da se bori sa konkurencijom.

PPeca@SER

pre 12 godina

@zmitjkoe
Ne bih se ja na tvom mestu bas tako grohotom smejao... Procitaj upravo izaslu vest o "rezervacijama na kupone"... pa vidi da li je taj tvoj iOS5 nesto sto treba da zelis...

"...novi iPhone oznake 5 ili 4S, koji će možda imati ekran veličine 4 inča, koji će možda ima kameru rezolucije 8 megapiksela i koji će, opet možda, biti tanji od prethodnog modela i imaće ekran veće rezolucije..."

A mozda ce imati i bluetooth. A mozda ce i moci da se kupi u Srbiji a ne da ga pokupis negde kao "divlju jabuku". A zasigurno neces moci da na tvoj idolopoklonaski iPhone (koji ja nisam video, jel'da?) stavis taj novi iOS, nego ces o njemu moci da pricas... a da gledas u svoj stari... ili prodas levi bubreg za novu peticu... mozda.
A dotle cu ja mozda na svoj Android postaviti novu, napredniju verziju, koja ce mozda imati 199 novih funkcija... a mozda ce kao 200-tu imati i "ovalno dugme" da lici na iPhone ;-)

PPeca@SER

pre 12 godina

@miljan
Pa Samsung i jeste inovirao... U odnosu na iPhone je postavio na svoje uredjaje operativni sistem koji je daleko napredniji u odnosu na iOS jer je nadogradiv i univerzalan. Jeste da nije njihov operativni sistem, ali je besplatan. Znaci, zamisli da imas "astal" (da nije Apple izmislio "desk"?!?) na kome imas jela kuvana po strogo cuvanom receptu. E a sad neko napravi "astal" istog oblika, i kao sto vec jednom rekoh "zamisli, igrom slucaja horizontalan da tanjiri ne bi klizili", ali sluzi jela ciji su recepti svima dostupni i mogu ih sami modifikovati ukoliko im nisu po ukusu.
Da li onda moramo da jedemo samo sa "astala" koji ima uvek ista jela? Ja ne bih jeo u toj kafani.
A sto se dizajna tice, odavno vazi cinjenica da ako pustis majmuna da kuca po pisacoj masini, kad-tad ce otkucati "Rat i mir".

v

pre 12 godina

Da Apple sutra na trziste izbaci npr. uredjaj go-no prodavao bi se kao alva. Samsung ce izbaciti slicno go-no posle par meseci i prodavace se dobro. Da je Samsung izbacio to svoje go-no pre Applea niko ga ne bi kupovao. Jednostavno, jedino je Apple u stanju da ubedi ljude da im je uredjaj go-no potreban. Znaci, ne mora to da bude kopiranje Applea, to je samo koriscenje opstenarodne hipnoze njegovim uredjajima radi sopstvene prodaje.

Igor

pre 12 godina

Jedino sto ta dva tableta imaju zajednicko je da su u obliku pravougaonika zaobljenih coskova. Ovaj tablet je manji od IPad-a i po svim specifikacijama ga sije. Operativni sistem je potpuno drugaciji ekran je Super AMPLED + tako da svaka prica o nekom kopiranju osim ako Aple nije uspeo da pantentira pravougaonik pada u vodu.

Svakome ko iole razmislja svojom glavom i poznaje oba uredjaja jasno je o cemu se ovde radi. Samsung je kreno da na trziste izbacuje tablete koji su za razliku od veceine ostalih proizvodjaca konkurentni Appleovim po svim kriterijumima. Zato Apple nije napao ni HTC ni Motorol-u a ni ostale prave plagijatore (razne Kineze).

Osim toga ja cisto sumljam da ce ova tuzba da prodje. Apple je pokvareno iskoristio zastarele zakone o patentima da do donosenja odluke sud naredi zabranu prodaje i reklamiranja Samsunovog tableta. Verovatno ce i Nemacki sud odbaciti tuzbu kao sto je to ucionio i Holandski.

Miodrag

pre 12 godina

Zabrana uvoza i prodaje tableta 10.1 je vec uveliko van snage. Sud je ustanovio da patenti nisu naruseni, osim u jednom koji se odnosi na odskakanje slicica u galeriji prilikom listanja. Narusavanje patenta je uoceno u modelima Galaxy S, Galaxy Ace i Galaxy S II. Zabrana prodaje pomenutih modela ce biti vazeca od 13. Oktobra, do kada je Samsung najavio update koji ce regulisati narusavanje patenta. Gospodo koja pise clanke, mogli biste malo bolje da pratite IT desavanja.

zdravko

pre 12 godina

"Mislite da su najmocnija IT ( i sire) kompanija na svetu zato sto igraju posteno, imaju originalne i kvalitetne proizvode! lol"


Ne, postali su najmocnija IT firma zbog sira i vojne muzike. Koliko iracionalnog razmisljanja ovde.

maki

pre 12 godina

Ma i treba da im zabrane, nek izadju na trziste sa svojim dizajnom a ne da kopiraju druge. Od kad imam ipad ne pada mi napamet da kupim nesto drugo ;) Hardware i softwer rade perfektno :)

sx

pre 12 godina

Apple odnedavno saradjuje sa kompanijama LG i Toshiba. LG pravi Android telefone a Toshiba pravi Android tablice koje izgledaju identicno kao iPad ali su veoooma tanki (oko 7.5 mm). Da li ce Apple i njih da tuzi?Ovo sto radi Apple je besmiseno. Mislim da ce sud ponistiti svoju privremenu meru i da ce Apple platiti debelu odstetu Samsungu.

Petar A

pre 12 godina

Ohrabruje ova presuda suda. Dosta je vala vise bilo njihovog (prvo Japan poslije Drugog svjetskog rata, pa sad J. Koreja) kopiranja. Pogledajte samo odnos BMW-Hundaji (serija 1 vs. i30, na primjer). Tesko je danas zadrzati originalnost kad svi automobili izlaze sa kompjuterskog programa, ali ovdje se radi o kradji i detalja i cjeline.

miljan

pre 12 godina

PPeca@SER, sve sto kazes o jednom od pravila postmoderne da se nista novo ne moze izmisliti jer je sve vec vidjeno je tacno, ali si zaboravio da u dizajnu postoji i termin "plagijat". kada sam pogledao sliku koja prati ovaj tekst pomislio sam: Vidi iPad!... a ne ne, to je Samsung. E pa ne moze to bas tako..... :)

Ukratko, iako se nista novo ne moze izmisliti, moze se uzdici na visi nivo, inovirati ili barem uraditi na SVOJ NAČIN! (a ne apple-ov)

Goxy

pre 12 godina

Ljjudi (komentatori), poceli ste bas da smarate. Sta imate od toga sto sam ja izabrao jedan ili drugi proizvod? Sta se time promenilo u vasem zivotu? Ako sam kupio krs to je moj izbor. I to treba da je sustina: izbor, tj. mogucnost istog.

zmitjkoe

pre 12 godina

"Pa Samsung i jeste inovirao... U odnosu na iPhone je postavio na svoje uredjaje operativni sistem koji je daleko napredniji u odnosu na iOS jer je nadogradiv i univerzalan."

Hahahahahaa... ovo je genijalno rezonovanje samo ne znam odakle ti ideja da je Android daleko napredniji OS (znam sigurno da iOS video nisi). Za koji dan izlazi iOS 5 sa preko 200 novih funkcija za iPhone, iPad i iPod Touch. E to se zove nadogradivost i univerzalnost (kod android OS to jos uvek ne postoji). Apple sa bavi 30 godina operativnim sistemima dok je kompanija za reklame napravila kopiju iOS za godinu dana.

Bob

pre 12 godina

Svet nije balkan
u svetu je ovako:
ako imas patent onda imas patent
ako oces koristiti moj patent onda plati!!
Postoje pravila a pravila garantirajui platu od 1000Eur na dalje
na balkanu:
Stas imas to ej ludo to kao da skinem to?
stas? ti si platio taj SW ?? jes normalan budalo!
zasto imas torente
kakva pravila imas platu 200 Eur sta oces

Maki

pre 12 godina

Bunili se vi ili ne apple je dobio bitku :) jooj sto mi je drago. Stvarno je vise suvisno da bilo sta govorim kad je ocigledno da je apple lider i uvek ce biti,

P.S.od kad koristim itunes mnogo sam bolje organizovan i to mi se jako dopada

swedroid

pre 12 godina

Telenor u Svedskoj prodaje 10-ku vezanu sa njihovim surf paketima.

http://www.telenor.se/privat/mobilt-bredband/surfplattor/samsung-galaxy-tab-10-1/samsung-galaxy-tab-10-1.html

26€ mesecno do kraja godine a posle 50€ mesecno do izlaska 24 mesecne pretplate. Neogranicen surf ulazi u cenu.

Toliko o zabrani prodaje u EU ...

Andro

pre 12 godina

Off topicDanas sam se izigrao sa iPad 1 i moj utisak je da je koriscenje prava uzivancija. Sve klizi i sljaka odlicno. Probao na kratko galaxy tab 10.1 u vip-u i ume vrlo cesto da secka, a mene to poprilicno iritira. I jedan i drugi imaju prednosti i mane. Dobro bih razmislio sta da kupim.... :S

Misa

pre 12 godina

I treba da ih tuže! Apple izbaci iPhone - Samsung izbaci kopiju iPhone-a, Apple izbaci MacBook Air - Samsung izbaci kopiju, Apple izbaci iPad - Samsung izbaci kopiju...U čemu je poenta potrošenih milijardi dolara Apple-a na R&D kada Samsung to može da iskopira vrlo brzo?! Gde je Samsungova kreativnost, ah da...otišla je u frižidere ili možda usisivače, mada iskreno verujem da je i to kopija...Sljamsunga...

maki

pre 12 godina

Ma i treba da im zabrane, nek izadju na trziste sa svojim dizajnom a ne da kopiraju druge. Od kad imam ipad ne pada mi napamet da kupim nesto drugo ;) Hardware i softwer rade perfektno :)

Petar A

pre 12 godina

Ohrabruje ova presuda suda. Dosta je vala vise bilo njihovog (prvo Japan poslije Drugog svjetskog rata, pa sad J. Koreja) kopiranja. Pogledajte samo odnos BMW-Hundaji (serija 1 vs. i30, na primjer). Tesko je danas zadrzati originalnost kad svi automobili izlaze sa kompjuterskog programa, ali ovdje se radi o kradji i detalja i cjeline.

zmitjkoe

pre 12 godina

"Pa Samsung i jeste inovirao... U odnosu na iPhone je postavio na svoje uredjaje operativni sistem koji je daleko napredniji u odnosu na iOS jer je nadogradiv i univerzalan."

Hahahahahaa... ovo je genijalno rezonovanje samo ne znam odakle ti ideja da je Android daleko napredniji OS (znam sigurno da iOS video nisi). Za koji dan izlazi iOS 5 sa preko 200 novih funkcija za iPhone, iPad i iPod Touch. E to se zove nadogradivost i univerzalnost (kod android OS to jos uvek ne postoji). Apple sa bavi 30 godina operativnim sistemima dok je kompanija za reklame napravila kopiju iOS za godinu dana.

Maki

pre 12 godina

Bunili se vi ili ne apple je dobio bitku :) jooj sto mi je drago. Stvarno je vise suvisno da bilo sta govorim kad je ocigledno da je apple lider i uvek ce biti,

P.S.od kad koristim itunes mnogo sam bolje organizovan i to mi se jako dopada

miljan

pre 12 godina

PPeca@SER, sve sto kazes o jednom od pravila postmoderne da se nista novo ne moze izmisliti jer je sve vec vidjeno je tacno, ali si zaboravio da u dizajnu postoji i termin "plagijat". kada sam pogledao sliku koja prati ovaj tekst pomislio sam: Vidi iPad!... a ne ne, to je Samsung. E pa ne moze to bas tako..... :)

Ukratko, iako se nista novo ne moze izmisliti, moze se uzdici na visi nivo, inovirati ili barem uraditi na SVOJ NAČIN! (a ne apple-ov)

Bob

pre 12 godina

Svet nije balkan
u svetu je ovako:
ako imas patent onda imas patent
ako oces koristiti moj patent onda plati!!
Postoje pravila a pravila garantirajui platu od 1000Eur na dalje
na balkanu:
Stas imas to ej ludo to kao da skinem to?
stas? ti si platio taj SW ?? jes normalan budalo!
zasto imas torente
kakva pravila imas platu 200 Eur sta oces

PPeca@SER

pre 12 godina

Nekad sam se bavio malo grafickim dizajnom i ucio od jednog od nasih najistaknutijih grafickih urednika... i od njega naucio da je u dizajnu vec sve vidjeno i da nista sto napravim ne moze biti "skroz moj dizajn" jer mozda ja tako nesto nisam jos video, ali vec postoji.
Ovo je sramota sta Apple radi na trzistu i opaska od pre par dana da su zakoni o patentima stvoreni davnih 60-ih godina uveliko zastareli je ono sto dovodi do ovakvih situacija i ogranicava proizvodjace (voljom pojedinca) da trzistu i kupcima pruze mogucnost izbora.
Mogao bi moj komsija koji kore razvlaci sa dva prsta vec poslednjih 40 godina, a i njegovi naslednici, da tuzi Apple kako su na razvlacenje slike na ekranu dosli gledajuci njega.
Apple treba globalnom akcijom spreciti u ovoj nakaradnoj akciji, i to sto pre. Ali, sto nas narod kaze, neko to odgore gleda sve... pa i poslednje vesti iz Apple idu ka tome.

Andro

pre 12 godina

Off topicDanas sam se izigrao sa iPad 1 i moj utisak je da je koriscenje prava uzivancija. Sve klizi i sljaka odlicno. Probao na kratko galaxy tab 10.1 u vip-u i ume vrlo cesto da secka, a mene to poprilicno iritira. I jedan i drugi imaju prednosti i mane. Dobro bih razmislio sta da kupim.... :S

milos

pre 12 godina

ma koliko smatrao da apple pravi bolje proizvode od konkurencij, posle ovakvih naslova mi nikad na pamet ne bi palo da ih kupim. zelim svu srecu samsungu u odbrani svojih proizvoda, a kad se kod nas pojava ovaj tablet, skupicu pare i kupicu ga!

zdravko

pre 12 godina

"Mislite da su najmocnija IT ( i sire) kompanija na svetu zato sto igraju posteno, imaju originalne i kvalitetne proizvode! lol"


Ne, postali su najmocnija IT firma zbog sira i vojne muzike. Koliko iracionalnog razmisljanja ovde.

romel

pre 12 godina

Ovako, Apple sam mnogo cenio i postovao.Kvalitet proizvoda ove firme je nenadmasan to potvrdjuje i moj Ipod koji sljaka vec cetri i po godine(verovatno 4500 godina u mp3 player godinama) ali i to jedno veliko ali krece vec sa susretanjem Itunesa koji ja licno smatram jednim siledzijskim programom koji me maltretira u svakom pogledu, verovatno ce da se jave hejteri ali ja ne zelim da znam tacno ime svake pesme koja mi se svidja, zato postoje folderi na mom racunaru u kojima se ta muzika nalazi.Cisto da ne bude zabune, ja cenim borbu protiv piraterije ali je organizacija fajlova ocajna i onaj fa@sis@tic@ki pristup nemogucnosti kopiranja muzike sa ipoda na drugi racunar.
Potom sto je neko napisao Apple korisnici su kao pripadnici neke sekte, iracionalni i agresivni u odbrani svoje jabucaste religije itd. itd. itd.
I zato vise ne volim Aplle, sliedzije....

Bojan NS

pre 12 godina

Zanima me kako treba da izgleda tablet racunar za koji Apple ne bi tuzio? Ili polazu pravo na svaki tablet crne boje? Mislim, Galaxy Tab cak nema ni dugme kao iPad. Ili su u pitanju patenti tipa multi touch-a u galeriji, ili sta? Ovo vise nema smisla :-( Mozda zakonski i jesu u pravu, ali ja ne zelim iPad, zelim Galaxy Tab jer mislim da je bolji.

PPeca@SER

pre 12 godina

@miljan
Pa Samsung i jeste inovirao... U odnosu na iPhone je postavio na svoje uredjaje operativni sistem koji je daleko napredniji u odnosu na iOS jer je nadogradiv i univerzalan. Jeste da nije njihov operativni sistem, ali je besplatan. Znaci, zamisli da imas "astal" (da nije Apple izmislio "desk"?!?) na kome imas jela kuvana po strogo cuvanom receptu. E a sad neko napravi "astal" istog oblika, i kao sto vec jednom rekoh "zamisli, igrom slucaja horizontalan da tanjiri ne bi klizili", ali sluzi jela ciji su recepti svima dostupni i mogu ih sami modifikovati ukoliko im nisu po ukusu.
Da li onda moramo da jedemo samo sa "astala" koji ima uvek ista jela? Ja ne bih jeo u toj kafani.
A sto se dizajna tice, odavno vazi cinjenica da ako pustis majmuna da kuca po pisacoj masini, kad-tad ce otkucati "Rat i mir".

Igor

pre 12 godina

Jedino sto ta dva tableta imaju zajednicko je da su u obliku pravougaonika zaobljenih coskova. Ovaj tablet je manji od IPad-a i po svim specifikacijama ga sije. Operativni sistem je potpuno drugaciji ekran je Super AMPLED + tako da svaka prica o nekom kopiranju osim ako Aple nije uspeo da pantentira pravougaonik pada u vodu.

Svakome ko iole razmislja svojom glavom i poznaje oba uredjaja jasno je o cemu se ovde radi. Samsung je kreno da na trziste izbacuje tablete koji su za razliku od veceine ostalih proizvodjaca konkurentni Appleovim po svim kriterijumima. Zato Apple nije napao ni HTC ni Motorol-u a ni ostale prave plagijatore (razne Kineze).

Osim toga ja cisto sumljam da ce ova tuzba da prodje. Apple je pokvareno iskoristio zastarele zakone o patentima da do donosenja odluke sud naredi zabranu prodaje i reklamiranja Samsunovog tableta. Verovatno ce i Nemacki sud odbaciti tuzbu kao sto je to ucionio i Holandski.

Vlada

pre 12 godina

To mu dođe kao kada bi se proizvođači televizora ili LCD monitora tužili u krug ko je koga iskopirao u dizajnu... Da je iPad dobra igračka stoji, da je Galaxy takođe dobra igračka i to stoji, ali da je Samsung iskopirao pravouganik od Apple-a, to je u najmanju ruku budalaština koje Apple treba da se stidi (iako živimo u okrutnom kapitalizmu) jer to nije način na koji treba da se bori sa konkurencijom.

PPeca@SER

pre 12 godina

@zmitjkoe
Ne bih se ja na tvom mestu bas tako grohotom smejao... Procitaj upravo izaslu vest o "rezervacijama na kupone"... pa vidi da li je taj tvoj iOS5 nesto sto treba da zelis...

"...novi iPhone oznake 5 ili 4S, koji će možda imati ekran veličine 4 inča, koji će možda ima kameru rezolucije 8 megapiksela i koji će, opet možda, biti tanji od prethodnog modela i imaće ekran veće rezolucije..."

A mozda ce imati i bluetooth. A mozda ce i moci da se kupi u Srbiji a ne da ga pokupis negde kao "divlju jabuku". A zasigurno neces moci da na tvoj idolopoklonaski iPhone (koji ja nisam video, jel'da?) stavis taj novi iOS, nego ces o njemu moci da pricas... a da gledas u svoj stari... ili prodas levi bubreg za novu peticu... mozda.
A dotle cu ja mozda na svoj Android postaviti novu, napredniju verziju, koja ce mozda imati 199 novih funkcija... a mozda ce kao 200-tu imati i "ovalno dugme" da lici na iPhone ;-)

v

pre 12 godina

Da Apple sutra na trziste izbaci npr. uredjaj go-no prodavao bi se kao alva. Samsung ce izbaciti slicno go-no posle par meseci i prodavace se dobro. Da je Samsung izbacio to svoje go-no pre Applea niko ga ne bi kupovao. Jednostavno, jedino je Apple u stanju da ubedi ljude da im je uredjaj go-no potreban. Znaci, ne mora to da bude kopiranje Applea, to je samo koriscenje opstenarodne hipnoze njegovim uredjajima radi sopstvene prodaje.

sx

pre 12 godina

Apple odnedavno saradjuje sa kompanijama LG i Toshiba. LG pravi Android telefone a Toshiba pravi Android tablice koje izgledaju identicno kao iPad ali su veoooma tanki (oko 7.5 mm). Da li ce Apple i njih da tuzi?Ovo sto radi Apple je besmiseno. Mislim da ce sud ponistiti svoju privremenu meru i da ce Apple platiti debelu odstetu Samsungu.

Miodrag

pre 12 godina

Zabrana uvoza i prodaje tableta 10.1 je vec uveliko van snage. Sud je ustanovio da patenti nisu naruseni, osim u jednom koji se odnosi na odskakanje slicica u galeriji prilikom listanja. Narusavanje patenta je uoceno u modelima Galaxy S, Galaxy Ace i Galaxy S II. Zabrana prodaje pomenutih modela ce biti vazeca od 13. Oktobra, do kada je Samsung najavio update koji ce regulisati narusavanje patenta. Gospodo koja pise clanke, mogli biste malo bolje da pratite IT desavanja.

Goxy

pre 12 godina

Ljjudi (komentatori), poceli ste bas da smarate. Sta imate od toga sto sam ja izabrao jedan ili drugi proizvod? Sta se time promenilo u vasem zivotu? Ako sam kupio krs to je moj izbor. I to treba da je sustina: izbor, tj. mogucnost istog.

swedroid

pre 12 godina

Telenor u Svedskoj prodaje 10-ku vezanu sa njihovim surf paketima.

http://www.telenor.se/privat/mobilt-bredband/surfplattor/samsung-galaxy-tab-10-1/samsung-galaxy-tab-10-1.html

26€ mesecno do kraja godine a posle 50€ mesecno do izlaska 24 mesecne pretplate. Neogranicen surf ulazi u cenu.

Toliko o zabrani prodaje u EU ...