Google želi da ugrađuje kompjutere u očne jabučice

Googleov patent koji je objavljen u utorak, a podnet 2014. godine, uključuje ‘pametni‘ uređaj koji će biti ugrađivan direktno u očne jabučice.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 30.04.2016.

15:50

Google želi da ugrađuje kompjutere u očne jabučice
Foto: Thinkstock / ilustracija

Ovaj izum će predstavljati zamenu prirodnog sočiva oka i biti ubrizgan sa rastvorom koji se nakon određenog vremena stvrdnjava i lepi za kapsulu sočiva. To znači da će prirodno sočivo biti u potpunosti zamenjeno elektronskim sočivom, piše Business Insider.

Osim što bi služio poboljšanju vida, uređaj bi sadržao i različite senzore, prostor za skladištenje podataka, bateriju, pa čak i radio komponente kako bi mogao da komunicira sa drugim uređajima, poput spoljašnjeg modula sa procesorskom snagom, navodi portal digitaltrends.com.

Baterija bi se po zamisli tvoraca punila putem “neke vrste antene koja prikuplja energiju”, ali se još uvek ne zna kako će taj sistem izgledati.

Naravno, reč je samo o patentu, tako da je pitanje da li će ovaj uređaj ikada ugledati svetlost dana ili biti u širokoj upotrebi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: