I Apple priznao da je hakovan

Nakon Facebooka, i Apple je priznao da je manji broj računara njihovih zaposlenih hakovan, ali je kompanija istakla da nikakvi podaci nisu kompromitovani.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2013.

09:21

Default images

Objašnjeno je da je do upada došlo nakon poseta zaposlenih sajtu jednog razvojnog tima, koji je iskoristio "rupe" u Javi i instalirao maliciozni softver na njihove "mekove".

"Otkrili smo manji broj zaraženih računara i odmah smo ih izolovali sa naše mreže. Ne postoje podaci da su bilo kakvi podaci izašli napolje", saopštila je kompanija, koja nije otkrila kada je do upada došlo.

Apple je odmah izdao i Java "zakrpu" za OS X, a u pripremi je i alat za "čišćenje" zaraženih računara.

Saopštenje "jabuke" stiglo je samo nekoliko dana nakon što je Facebook priznao da je žrtva praktično istovetnog napada, a američki mediji podsećaju i da je u toku i "hakerski rat" sa Kinom.

Američka kompanija "Mandiant" zadužena za sajber bezbednost tvrdi da kineska vojska napada SAD, nakon napada na Twitter, New York Times, Wall Street Journal, Washington post i američko Ministarstvo energetike.

Ipak, IT giganti nisu želeli da se upliću u spekulacije i niko od njih nije spominjao Kinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: