GTA V je najskuplja igra svih vremena

Budžeti za video igre donekle se nalaze u sivoj zoni, ali ako je verovati izveštaju škotskih novina The Scotsman, Grand Theft Auto V je najskuplja video igra ikada napravljena.

Tehnopolis

Izvor: Kotaku

Ponedeljak, 09.09.2013.

17:00

Default images

U izveštaju fokusiranom na predstojeće predstavljanje ove Rockstarove igre stoji da kompletan budžet za ovo ostvarenje iznosi 266 miliona dolara.

U pitanju je impresivna cifra bez obzira na to što je u nju uključen i budžet za marketing koji je najverovatnije astronomski i da baš zbog toga nije moguće proceniti koliko je novca otišlo na samu izradu igre.

Jedina igra koja sa svojm budžetom može da parira Grand Theft Autu 5 jeste Star Wars: The Old Republic koji je imao budžet od 200 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: