SanDisk Cruzer Contour

Elegantan, brz i jednostavan za upotrebu - Cruzer Contour je trenutno jedna od najtraženijih USB memorija na svetu, što nije nimalo slučajno imajući u vidu da su na dizajn uticali sami korisnici...

Nebojša Rašković

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 14.10.2008.

00:18

Default images

Iz SanDiska smo navikli da nam na test dolaze zanimljive fleš memorije čije su karketeristike uvek, bar za nijansu, ispred konkurencije.

Model Contour je dizajniran na osnovu ispitivanja velikog broja kupaca širom sveta. Tokom 2007. godine SanDisk je sproveo jedno veliko istraživanje na temu kakvu bi fleš memoriju kupci voleli da imaju i na osnovu dobijenih rezultata krenulo se u projektovanje ovog modela.

Rezultat svega je model koji će biti začetnik čitave linije proizvoda koja će se u svetu pojaviti do proleća 2009. godine. Memorija je napravljena kombinovanjem brušenog aluminijuma i crne plastike. Može se reći da je za nijansu veći od proseka, a u pakovanju dolazi sa kožnom futrolom, malom krpicom i instalacionim diskom na kome se pored osnovnih uputstva nalazi i par korisnih programčića.

Ono što prvo primećujemo jeste da cela površina Contour diska bukvalno upija otiske prstiju na sjajnoj plastici, pa po pitanju održavanja spada u zahtevnije. Pored impresivnih brzinskih karakteristika ono što privlači pažnju je i način otvaranja memorije. Naime, konektor je skriven u kućištu i izvlači se pomeranjem gornje površine u nazad, pa unapred, dok se zatvara suprotnim pokretima. U početku sve može da deluje malo zbunjujuće, ali u praksi funkcioniše odlično i ne zahteva mnogo napora.

Sve testove smo pokrenuli iz popularnog HDTach programa i za krajnji rezultat smo dobili 27,6 MB/s za čitanje, odnosno 19,3 MB/s za upis podataka, što su rezultati za respekt. Pošto je Contour U3 USB fleš memorija, po ubacivanju u USB port prijavljuje se kao dva uređaja, a instalirane U3 aplikacije rade vrlo brzo i bez ikakvih problema. Contour je dostupan u verzijama od 4 i 8 GB memorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: