Nekoliko frizerskih trikova za vizuelno dobijanje guste kose

Dok debljina kose govori o svakoj vlasi pojedinačno, gustina kose govori o tome koliko je vlasi smešeteno na glavi i to je faktička gustina kose.

Izvor: Miloš Fijatoviæ

Četvrtak, 16.10.2014.

18:37

Default images

Nama je vizuelna gustina kose mnogo bitnija od faktičke jer nam je, naravno , bitnije kako nam kosa izgleda nego kolo ko ima vlasi na glavi. Na vizuelnu gustinu kose utiče tekstura, oblik i boja kose.

Neravna kosa (prelomljena, kovrdžava…) uvek izgleda gušće od ravne kose, kraća kosa izgleda gušće od duge, a tamnjia od svetlije.

Faktičku gustinu kose možemo da dobijemo i prostim brojanjem vlasi na jednom segmentu skalpa pa broj množimo sa brojem segmenata (ako je ikome ovaj broj bitan?) i ova vrednost je nepromenljiva odnosno na nju ne možemo tako lako da utičemo (osim ako ne govorimo o usađivanju kose).

Vizuelna gustina kose nije fiksna vrednost i tu itekako možemo da utičemo odnosno možemo da vizuelno progustimo ili smanjimo gustinu kose, i to kroz promenu oblika (npr. šišanjem) teksture (npr.prelamanjem ili ispravljanjem) ili promenom boje kose.

Miloš Fijatović,
frizerski salon "Fijatović"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: