Liberalizacija viznog režima

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da očekuje da će do aprila biti ispunjeni svi uslovi za liberalizaciju viznog režima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2009.

12:00

Default images

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da očekuje da će nakon ispunjenja svih uslova za liberalizaciju viznog režima pozitivnu ocenu dati i predstavnici Evropske komisije i država članica EU.

Posle potpisivanja protokola o donaciji vozila i kompjuterske opreme sa parlamentarnim državnim sekretarom u nemačkom ministarstvu unutrašnjih poslova Peterom Altmajerom, Dačić je ukazao da će i ta donacija dopreneti naporima MUP-a za ispunjavanjem uslova iz "mape puta" ka EU.

On je rekao da je Nemačka najvažnij strateški partner Srbije za viznu liberalizaciju i za policijsku saradnju u oblasti bezbednosti i na prostoru Evrope, zahvalivši nemačkoj vladi i policiji na pomoći.

Dačić je istakao da donacija predstavlja "veliki korak u revalorizaciji svih napora" koje je Srbija učinila da dođe do vizne liberalizacije za svoje građane.

On je podsetio da je MUP sa nemačkim kolegama vech uspostavio dobru saradnju u raznim oblastima, počev od zajedničke obuke pripadnika granične i kriminalističke polcije.

Dačić je ukazao i na značaj saradnje s nemačkom policijom i u okviru bezbednosti na području država članica EU, izrazivši očekivanje da će uskoro biti potpisan i državni sporazum o saradnji policija Nemačke i Srbije.

Altmajer je ukazao da u saradnji Nemačke policije sa srpskim kolegama postoji veliki napredak najavivši podršku i u budućnosti zajedničkim aktivnostima.

On je visoko ocenio napore koje ulaže srpska polcija kako bi bezbednost unutar sopstvene države dovela na nivo koji vlada u zemljama Evrope.

Altmajer je istakao i da je upoznat sa željom građana Srbije za liberalizaciju viznog režima, najavivši podršku Nemačke i u tom pogledu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: