Merkur i Delta dogovaraju saradnju?

Slovenačka kompanija Merkur i srpska Delta pregovaraju o poslovnoj saradnji, pišu slovenački mediji.

Info

Izvor: Beta

Petak, 17.11.2006.

15:18

Default images

Prvi čovek slovenačke kompanije Merkur Bine Kordež razgovarao je sa vlasnikom Delte Miroslavom Miškovićem o povezivanju ta dva velika trgovinska sistema, piše slovenački list Finance i navodi da tu informaciju u Merkuru još nisu potvrdili, ali ni negirali.

"Kao što je poznato, u Srbiji ima malo ili skoro nimalo trgovina sa tehničkom robom, a Merkur je već više puta izrazio želju da bude prisutan na srpskom tržištu", pišu Finance i citiraju nezvanični izvor, koji je rekao da bi "povezivanje sa Deltom, moglo da pomogne Merkuru, pre svega, u traženju novih lokacija" za prodajne objekte.

Pored toga, Delta planira izgradnju velikog poslovno-trgovačkog centra u Beogradu, sličnog ljubljanskom BTC-u, a sa Merkurom bi dobila trgovca tehničkom robom.

Merkur je u proteklih devet meseci ostvario čist prihod od prodaje u iznosu od 168,4 milijarde tolara, odnosno oko 690 miliona evra, a čistu dobit od skoro 8,8 miliona evra, što je za četvrtinu više nego u istom periodu prošle godine.

Prodaja Merkura je za skoro 20 odsto veća nego prošle godine, njenom rastu je bitno doprineo prelazak fabrike automobilskih guma Sava u Grupu Merkur, koja poseduje 14 kompanija u Sloveniji i inostranstvu. Kako piše na zvaničnom sajtu kompanije Merkur, ona je u Srbiji prisutna više od tri godine, a kupcima se predstavila otvaranjem trgovačkog centra u novembru 2005. godine na Novom Beogradu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: