Info

Petak, 22.09.2006.

17:10

Komercijalna banka od sada i na Kosovu

Komercijalna banka iz Beograda dobila je licencu za poslovanje na Kosovu, saopštila je Centralna bankarska uprava Kosova. Komercijalna banka je i do sada u delovima Kosova nastanjenim Srbima imala ekspozitura, ali ih je kosovska bankarska uprava smatrala ilegalnim.

Izvor: Beta

Default images

Centrala Komercijalne banke na Kosovu biće u Kosovskoj Mitrovici, a filijale u Štrpcu, Leposaviću, Zubinom Potoku, Ranilugu, Zvecanu, Gračanici, Šilovu i Dragašu.

Generalni direktor Centralne bankarske uprave Kosova Majkl Svetčin, kazao je da će Komercijalna banka o poslovanju na Kosovu izveštaje podnosti i toj finansijskoj instituciji i Narodnoj banci Srbije i rekao da NBS i CBUK imaju dobru saradnju u zaštiti depozita klijenata u komercijalnim bankama.

Dozvola za rad Komercijalne banke na Kosovu izdata je istovremeno sa zvaničnim objavljivanjem da je Kosovska bankarska i platna uprava promenila naziv u Centralnu bankarsku upravu Kosova i dobila funkcije centralne banke.

Šef UNMIK-a Joahim Riker je 20. septembra doneo odluku da Kosovsku bankarsku i platnu upravu podigne na nivo centralne banke i poveća joj ovlašćenja u kontroli, licenciranju i upravljanju finansijskim i osiguravajućim institucijama na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

18 h

Podeli: