Nedelja, 11.02.2018.

16:25

Umanjena kazna bivšem potpredsedniku FIFA

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani umanjio je suspenziju bivšem potpredsedniku FIFA Čung Mong-junu sa pet godina na 15 meseci

Izvor: B92, Beta

Umanjena kazna bivšem potpredsedniku FIFA
Photo by Tom Dulat/Getty Images

CAS je naveo da je pronašao "olakšavajuće faktore", zbog čega je fudbalskom funkcioneru iz Južne Koreje umanjio suspenziju na 15 meseci.

FIFA je u februaru 2016. suspendovala Čunga iz fudbala na šest godina zbog "neprikladnog lobiranja" u kandidaturi Južne Koreje za Mundijal 2022. U junu 2016. kazna je, posle njegove žalbe, umanjena na godinu dana.

CAS je presudio da je Čung prekršio pravila etičkog kodeksa FIFA, ali u "mnogo manjoj meri nego što je to navela FIFA".

Pošto je njegova suspenzija počela da se računa od 7. oktobra 2015. godine, to znači da je istekla 7. januara prošle godine i Čung može odmah da se vrati poslovima u fudbalu.

Čung je planirao da se kandiduje za predsednika Fife, a zatim je suspendovan.

Milijarder iz Južne Koreje je od 1994. do 2011. godine bio potpredsednik FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: