Muratoglu: Serena želi da prestigne Graf u 2016.

Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, kaže da je primarni cilj Amerikanke da sledeće sezone ostane zdrava i da onda osvoji sve Gren slem titule.

Izvor: SO

Nedelja, 04.10.2015.

12:54

Default images
foto: Beta/AP

Mlađa Vilijamsova odlučila je da ne igra do kraja sezone kako bi se oporavila od povreda.

“Sledeće godine održavaju se i Olimpijske igre, što znači kao da imamo pet Slemova. Još nismo odlučili, ali idealno bi bilo da Serena igra 15 turnira“, kaže Muratoglu.

“Ove godine Serena se mučila sa povredama i često nije bila na maksimumu, morala je i da se povlači sa turnira – u Madridu je izgubila od Kvitove jer su joj kolena bila upaljena. Cilj nam je da se takve stvari ne ponavljaju“, dodao je Serenin trener.

Amerikanka je osvojila prva tri Gren slem turnira u sezoni, ali je izgubila u polufinalu US opena.

“Bilo je reakcije s njene strane posle tog poraza, ali nije se demotivisala – sada samo želi da se izbori sa svim problemima i da bude spremna, to mi deluje razumno. Za sledeću godinu ciljevi su da prestigne Graf po broju GS titula (Serena 21, Nemica 22), a zatim i da se osvoje sve četiri GS titule. S obzirom na standarde koje je postavila u poslednje tri godine, ne možemo da postavimo ništa manje od toga“, zaključio je Muratoglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: