"Bez sentimentalnosti oko Džerarda"

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers izjavio je da sentimentalnost neće imati ulogu oko novog ugovora za kapitena Stivena Džerarda.

Izvor: JT

Ponedeljak, 03.11.2014.

10:43

Default images

Džerardu ugovor ističe narednog leta, a pošto je, između ostalih, Mančester Siti izrazio interesovanje za njega, Rodžers želi da se postara da bivši kapiten reprezentacije Engleske ostane na „Enfildu“.

34-godišnji Džerard je ove sezone odigrao 13 utakmica u Premijer ligi i Ligi šampiona i postigao tri gola i još jednom pokazao koliko je važan za Liverpul koji se muči sa formom od početka sezone.

Nema sentimentalnosti oko ponude novog ugovora Džerardu. Kao menadžer kluba sebi to ne možete da priuštite. Pogledajte samo njegov doprinos timu u poslednje dve godine, koliko sam ja tu. Stiven je imao 32 godine, mučio se sa povredama, nije igrao konstantno godinama, a onda sam ja došao, prodao mu ideju i filozofiju toga kako mi želimo da radimo i koliko je on važan u svemu tome. Tokom tog perioda on je igrao neverovatni i naravno, možda tim ne igra toliko dobro ove sezone, i možda je zbog toga fokus na njemu, ali je za mene on apsolutno briljantan“, istakao je Rodžers.

Rodžers je takođe istakao da Džerard prestavlja osnovu tima za naredne sezone.

I na terenu i van njega, on je lider i kapiten i ja želim da on bude deo našeg razvoja kao tima. Zbog toga nikakva sentimentalnost nije umešana. Kada vidite njegov uticaj u svlačionici, on je i dalje neverovatan igrač. Imaće 35 godina na kraju sezone, ali je i dalje svež i prazi na sebe. S tehničke strane, on je veoma bitan igrač za nas. On je savršen primer za igrače koji treba još da uče“, naglasio je Rodžers.

Džerard je od devete godine u Liverpulu i bliži se svom 700. seniorskom nastupu u svim takmičenjima. Pre nekoliko dana, Džerard je rekao da je sigurno na „Enfildu“ do kraja sezone i da se Liverpul pita oko novog ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: