Moreira napustio pripreme Partizana

Vezni igrač Partizana Almami Moreira napustio je pripreme Partizana bez dozvole kluba!

Izvor: AK

Subota, 29.01.2011.

17:58

Default images

Koordinator kluba Albert Nađ potvrdio je za B92 da je Portugalac bez razgovora sa upravom napustio Antaliju.

“Samovoljno je napustio pripreme i ne znamo šta se dešava, gde je i šta je. Otišao je bez razgovora sa bilo kime, ostalo je nebitno“, rekao je Nađ za B92.

Nađ je istakao da klub ne zna razlog njegovog odlaska niti kakva će biti reakcija kluba u vezi sa ovim slučajem. Spekuliše se da je Moreira dobio ponudu iz Kine, ali da mu klub nije dozvolio da ide na pregovore nego da zainteresovana strana dođe u Antaliju. Moreira je prvi put otkako je u Partizanu došao na vreme na pripreme "crno-belih". Prethodnih godina uvek je kasnio, ili zbog problema sa letom i li iz "ličnih" razloga.

Trener Aleksandar Stanojević je zatečen i razočaran potezom Moreire.

"Strašno sam razočaran ovim potezom, jer sam imao dogovor sa Moreirom da ostane ako ne nađe klub do početka priprema. Očekivao sam da će kao veliki partizanovac i ljubimac navijača poštovati dogovor, a ne da nas ostavi na cedilu. Sada smo dovedeni u nezgodnu situaciju, ali Partizan može bez svakoga, pa i Moreire".

"Jutros je doručkovao i trenirao, a negde oko ručka ga je sekretar (stručnog štaba Ljubiša) Ranković zatekao kako ulazi u taksi. Nije mu rekao kuda ide i zašto", rekao je portparol kluba Marko Vjetrović.

Moreira je ovog meseca rekao da neće napuštati ekipu. Vjetrović je kazao da su svi u klubu jako razočarani ovim postupkom.

"Stvarno je veliko razočaranje. Svi u klubu, uprava i saigrači su jako, jako razočarani, pogotovo što je pre desetak dana rekao da će ostati. To je sve što mogu sada da kažem, a klub će sigurno zauzeti stav", kazao je potrparol šampiona Srbije.

Jedan od najboljih igrača Partizana u poslednjih nekoliko sezona i ljubimac navijača sa južne tribine, Moreira je početkom sezone bio veliki problem sa upravu kluba i trenera Aleksandra Stanojevića. Portugalac je od početka sezone igrao malo, obe utakmice sa Pjunikom, prvo poluvreme beogradskog duela u dvomeču sa Helsinkijem, a u plejofu sa Anderlehtom na terenu je bio 53 minuta do povrede.

Potom su usledile glasine da je lažirao povredu i da ne želi da igra dok mu se ne isplate dugovanja. Klub nije ni potvrdio ni demantovao takve priče, samo je trener Stanojević posle meča sa Arsenalom zamolio novinare da ga u buduće o Moreiri ne pitaju. Međutim, vremenom se Moreira vratio u prvi tim, a bio je i strelac u derbiju protiv Crvene zvezde 23. oktobra prošle godine.

Pred početak januarskog prelaznog roka kratko se pričalo da ima ponude iz Katara i Čikaga ali je on istakao da ostaje u Partizanu. Moreira je sa 400 hiljada evra po sezoni najplaćeniji igrač tima.

Almami Moreira igrao je 173 puta za Partizan i postigao je 33 gola. U beogradsku ekipu došao je za sezonu 2007/08.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: