Saradnja RK Partizan i ŽRK Radnički

RK Partizan i ŽRK Radnički potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji kojim će škole rukometa te dve ekipe sarađivati i razmenjivati igrače.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Ugovorom, koji je potpisan na neograničeno vreme, omogućeno je devojčicama uzrasta između 10 i 11 godina koje završe Partizanovu školu mini-rukometa da nastave da treniraju u Radničkom, pošto crno-beli nemaju ženski rukometni klub, dok će dečaci određenog uzrasta iz Radničkog nastaviti da treniraju u klubu iz Humske.

"Partizan i Radnički su na svoj način obeležili dekade iza nas i nadam se da će biti uspešni u budućnosti. Drago nam je da smo na pravi način rešili 'slatki' problem. Mnogo devojčica se javilo da trenira mini-rukomet, a pošto Partizan nema ženski klub napravili smo pravo rešenje uspostavivši saradnju sa Radničkim", rekao je direktor Partizana Aleksandar Blagojević na konferenciji za novinare.

"Mnogo očekujem od ove saradnje i siguran sam da će se od devojčica koje završe našu školu i pređu u Radnički 'roditi' makar jedna Ceca Kitić", dodao je on.

Direktor Radničkog Svetlana Kitić Magić rekla je da očekuje uspešnu saradnju dva beogradska kluba.

"Nijednom se nismo dvoumili i nadam se da će saradnja Radničkog iPartizana uroditi plodom. Uspeh je zagarantovan kada se dogovore ljudi koji rade i žive za rukomet", rekla je najbolja rukometašica sveta svih vremena.

Predsednik Radničkog Milan Magić rekao je da je cilj saradnje da se naprave kvalitetni mladi igrači i da se deca sklone sa ulice.

"Vidite da je moguće spojiti crveno, crnu i belu boju... Želimo da stvaramo mlade igrače i da omogućimo deci da treniraju rukomet, koji je kod nas u poslednje vreme u krizi", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu