Čubrić odredio širi spisak

Selektor seniorske bicklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić, odredio je širi spisak biciklista koji konkurišu za odlazak na Šampionat sveta u Melburnu.

Izvor: B92

Petak, 27.08.2010.

18:15

Default images

Oni će učestvovati i na jubilarnoj 60. trci „Oko Bugarske“ od 10. do 19. septembra koja će biti i generalna proba pred trku za svetske titule.

Svetsko prvenstvo je na programu od 29. septembra do 3. oktobra.

Na listi su četvorica vozača u kategoriji elita Ivan Stević, Žolt Der i Esad Hasanović (svi „Partizan Srbija“) i Dragan Spasić (Železničar MBN Niš), kao i četvorica biciklista do 23 godine Gabor Kasa (Spartak Subotica), Nikola Kozomara i Jovan Zekavica (Partizan) i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo).

"Srbija ima pravo na tri startera u kategoriji elita i četiri u kategoriji biciklista do 23 godine, ali je finansijska situacija u savezu takva da će broj učesnika zavisti pre svega od cene avio karata i ukupno raspoloživih sredstava", kaže Čubrić.
BSS
"Trudimo se da pronađemo najbolju i najeftiniju varijantu i da učestvuje što više vozača. Imaju težak zadatak, moraju da završe trku, nema odustajanja. U Bugarsku idemo da učinimo čast našim sportskim prijateljima jer je trka 60. jubilarna i trajaće devet dana. Ona ima i takmičarski značaj, trudićemo se da imamo vozača na postolju u nekoj etapi", dodao je Čubrić.

Čubrić planira od 31. avgusta do 5. septembra prireme u Vrnjačkoj banji ili okolini Kraljeva u privatnom smeštaju, da se uštedi novac, zatim jedno učešće na trci Lige Srbije do polaska u Bugarsku.

"Za Melbrun planiram da krenemo 24. septembra, kako bismo već 26. septembra vozili jaku jednodnevnu trku od 160 km u okolini ovog grada. Startovaće skoro svi učesnici Šampionata sveta. Ovo je i dobar način da se što lakše prebrode problemi zbog vremenske razlike. U krugu kandidata sigurno bi se našao i Nebojša Jovanović, ali on se teže povredio prošle nedelje, kada je u njega i grupu biciklista na trci u Pribramu u Češkoj uleteo vozač na motociklu. Želim mu i u ime svih reprezentativaca brz i uspešan oporavak i da nam se što pre pridruži na drumu", naglasio je Radiša Čubrić.

Trka za vozače do 23 godine je 1. oktobra na stazi od 159 kilometra. Elita će voziti 3. oktobra, staza je 259,4 kilometra, ali stručnjaci smatraju da je lakša nego prošle godine u Mendriziju u Švajcarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: