Ponedeljak, 09.08.2010.

10:20

Kuznjecovoj prva titula u sezoni

Svetlana Kuznjecova osvojila je San Dijego pobedom nad Agneškom Radvanskom 6:4, 6:7, 6:3.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

Ruskinja je propustila četiri meč lopte u taj-brejku drugog seta, ali je na kraju ipak uspela da dođe do prve titule u deset meseci.

Radvanska se vratila u život u trećem setu, ali je sve to bilo kratkog daha, pošto je Ruskinji bio dovoljan jedan brejk da bi ostvarila konačan trijumf.

„Brzo sam prebolela meč lopte. Trofej je veoma bitan za mene. Veoma sam srećna što sam se vratila i zadržala sigurnost do kraja“, rekla je Kuznjecova, koja je igrala svoje prvo finale ove sezone.

Ruskinja je na dve od četiri meč lopte u drugom setu napravila duplu servis grešku, pa je ispustila prednost od 4:0 i 6:3 i tako vratila Radvansku u igru.

Dvostruka osvajačica gren slema je rekla da je imala problem sa kondicijom između drugog i trećeg seta, ali je uspela nekako da sačuva koncentraciju.

„Kolena su mi se tersla i nisam mogla da serviram. Sada znam zašto teniseri prave duple servis greške na meč lopte. Bilo je teško završiti duel i prvi put sa se „udavila“ u svojoj karijeri“, kaže Kuznjecova.

Pošto je gubila sa 1:2 u trećem setu, Kuznjecova je preuzela incijativu sa osnovne linije, napravila nekoliko atraktivnih vinera i na kraju osvojila titulu.

„Igrala sam očajno na kraju drugog seta i dozvolila sam joj da se vrati u meč. Morala sam u trećem da budem duplo jača da bi opstala. Čudno je sad kad sam završila duel, ali da sam izgubila meč, sigurno bih se upitala da li i dalje da nastavim da igram tenis“, zaključuje Ruskinja.

Pobeda je potvrdila dobru formu Kuznjecove pred dva Mastersa i US Open, a na novoj WTA listi doći će do 14. pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: