FS BiH pred suspenzijom?

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odbio je zahtev Evropske fudbalske unije (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da izmeni svoj statut.

Izvor: LB

Petak, 16.07.2010.

19:12

Default images

Fudbalski savez BiH bi zbog toga mogao da bude suspendovan.

UEFA i FIFA su zahtevale da se iz stauta izbaci odredba da se na čelu nacionalnog saveza nalazi "trijumvirat", koji čine predstavnici sva tri konstitutivna naroda i da kao i sve ostale nacionalne federacije ima samo jednog predsednika.

Kako javljaju lokalni mediji, na skupštini Fudbalskog saveza BiH većinom glasova je odbačen zahtev UEFA i FIFA. Čim su saopšteni rezultati glasanja, predstavnici UEFA i FIFA, koji su prisustvovali skupštini, napustili su salu, obavestivši delegate da će Izvršni komiteti evropske i svetske kuće fudbala doneti odluku o kazni.

Odlukom da ne ispoštuje zahtev UEFA i FIFA, Fudbalski savez BiH rizikuje suspenziju iz svih takmičenja, uključujući i predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: