Đoković: "Iskoristio sam šanse"

Novak Đoković izjavio je da je u meču sa Ljubičićem presudan bio period između prvog i drugog seta kada je imao više sreće od protivnika.

Izvor: B92

Petak, 09.07.2010.

20:07

Default images

Đoković je pobedio u Splitu Ivana Ljubičića sa 3:0 (7:6, 6:4, 6:1), u prvom meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa i tako doneo prvi bod svojoj reprezentaciji.

"Tada sam dobio prvi set što je bila ključna tačka meča. Psihološki sam se rasteretio i čekao prilike na njegov servis, koji je bio jako dobar, ali sam iskoristio svoje šanse i bio sam zadovoljan".

Teniser Srbije dodao je da je zbog publike morao posebno da se koncentriše, ali da je ekipa očekivala takvu atmosferu u Splitu.

"Igrači Hrvatske i Srbije su bili korektni. Ponašali smo se krajnje sportski, ali na ostale stvari mi jednostavno ne možemo da utičemo. Naši najbliži nas bodre sa tribina. Vrlo je osetljiva tema. Ne mogu da kazem da sam razočaran, ali smo očekivali ovakvu atmosferu".

On je dodao da mu žao što je tako bilo na početku meča.

"Kasnije se sve smirilo, verovatno što sam poveo 2:0 i na kraju sam dobio lep aplauz. Iz našeg tabora niko nije rekao da ne želimo da dođemo u Split. To je izvučeno iz konteksta. Mi smo veliki prijatelji sa hrvatskim teniserima, imamo poštovanja za sve što smo napravili u životu. Oni su zbog podrske izabrali Split i to je to“.
Na pitanje o tome koliko mu odgovara da posle nekoliko dana od polufinala Vimbldona igra u Dejvis kupu, on je odgovorio da mu ne odgovara previše jer su uslovi drugačiji.

"Mi imamo samo nekoliko prilika da igramo za svoju zemlju godišnje, a većinom igramo za sebe. Sigurno to nije najpoželjnija situacija, ali uvek se pronađe dodatni motiv kada igrate za reprezentaciju".

Đoković je na kraju rekao da je savetnik Dejvis kup reprezentacije Srbije Nikola Pilić u redovnom kontaktu sa selektorom, ali da se on nije čuo sa njim.

"To što Niki Pilić nije ovde, smatram da je doneo odličnu odluku, a na vama je da to sami presudite. Ovo je njegov grad, tu je rođen, igramo protiv zemlje kojoj je podario Dejvis kup, to je uradio i sa Nemcima, i sada pokušava da nam pomogne da i mi dođemo do tog uspeha".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: