Mugoša: Pokazaću zašto sam u Zvezdi

Marko Mugoša je jedan od igrača koji su pre šest meseci stigli u Crvenu zvezdu i tokom proleća nisu uspeli da izbore željenu minutažu.

Izvor:

Petak, 02.07.2010.

20:58

Default images

Zato su za njega letnje pripreme prekretnica. “Želim da igram i želim da pokažem zašto sam doveden. Imam motiv i ambiciju i tu nema mnogo dileme”, kaže Mugoša.

Mugoša je svestan da je konkurencija u veznom redu izuzetna. “Mnogo dobrih igrača konkuriše za dva mesta, a kad se tome dodaju i ofanzivni vezisti jasno je da će na treninzima biti jače nego na nekim utakmicama".

"Ali to je dobro za klub i rezultate. Pripreme u Sloveniji su pri kraju. Ostale su još dve utakmice. Mislim da smo zaista uradili odličan posao. Šef nije imao ni malo milosti”.

Mladi fudbaler koji je stigao iz čačanskog Borca nada se šansi u prvom timu.

“Nisam proletos imao priliku, retko sam i na klupi sedeo. Zato sam Sloveniju i novi početak dočekao sa osmehom. Nadam se šansi koju ću iskoristiti. Dužan sam da pokažem šta znam, to sam samo nagovestio u Čikagu na turniru.”

Marko Mugoša se na pomen „desetke“ koju nosi na leđima samo nasmejao.

“Uh, mislio sam da smo o tome pričali i da nećemo više na temu „desetke“. Znam težinu tog dresa i znam ko je sve nosio. Ne opterećuje me dres, samo želim da pokažem koliko znam.”

Nova sezona za Crvenu zvezdu počinje 29. jula utakmicom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Prošle godine rezultat iz Praga protiv Slavije (0:3) odredio je sudbinu "crveno-belih" u evropskom takmičenju.

“Ekipa je ostala maltene ista. Otišči su Lekić i Lazetić, ali moramo i bez njih. Uigraniji smo za ovih godinu dana, iskusniji jedni pored drugih i nema razloga da se ne nadamo većim uspesima. Zvezdin dres je obaveza posebno u Evropi jer stari kontinent dobro zna naše ime i prezime. Mnogo je uspeha bilo u istoriji. Bićemo jači i spremniji da pokušamo da obezbedimo dosta utakmica u evropskom takmičenju” izjavio je Nikola Ignjatijević.

Kao i svi njegovi saigrači, Ignjatijević pripreme u Sloveniji ocenjuje kao više nego uspešne.

“Ovaj rad će nam se sigurno vratiti kad počne sezona. Nije još gotovo, ali najteži deo je prošao. Predstoji nam uigravanje tima koje će ići brže i bolje jer se odlično poznajemo, a novajlije su već deo ekipe.”

Ignjatijević ne želi da bilo ta obećava navijačima.

“Nema obećanja, osim obećanje borbenosti i želje. Zna se da uvek Zvezda ima najvišlje ciljeve i tu nema dileme. Ipak, glupo je obećavati, jer još uvek klub nije isplivao iz krize i problema koji su se nakupili. Dakle, skromno i borbeno, uz ogroman motiv”, kaže Ignjatijević.
Saša Stamenković će i naredne sezone biti prvi golman Crvene zvezde.

“Pripreme služe za dobar rad i pripremu ali i za korišćenje šanse. Stamenković jeste broj jedan, ali mora i on da radi i dokazuje se iz treninga u trening iz meča u meč“, kaže trener Zvezdinih golmana Srđan Maksimović.

Maksimović na raspolaganju ima Stamenkovića, Bojana Pavlovića, Bobana Bajkovića i mladog Marka Dmitrovića.

“Po prikazanom na pripremama svaki od njih može sutra da brani. Rade sjajno, uključujući i Zvezdinu budućnost Dmitrovića koji je prvi put sa nama. Nemam zamerke”, kaže Maksimović.

Mnogo se očekuje i od večitog talenta Bobana Bajkovića u narednoj sezoni.

“Bobanova dosadašnja karijera do sada se, u najmanju ruku, može nazvati čudnom. Bilo je njegovih grešaka ali i tuđih odnosno spleta okolnosti. Sada mu je vreme da pokaže da li je fudbal njegova buidućnost i može li talenat da preraste u vrhunski kvalitet. Šansu će imati, neka je iskoristi”, zaključio je Maksimović.

Na pomen reprezentativne karijere Saše Stamenković Maksimović se kiselo nasmejeo.

“Neću više o tome da pričam. Sve smo rekli i pokazali na terenu prošle sezone. Sada ostaje da se ponavljamo i da Stameni zadrži nivo forme koji je imao u psolednjih godinu dana jer to jeste reprezenativan nivo forme. Sve ostalo drugi odlučuju”, rekao je Maksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: