EL: Partizan od 4:0 do poraza

Vaterpolisti Partizana izgubili su posle produžetaka od Pro Reka 8:7 (0:2, 2:2, 1:1, 3:1, 2:1, 0:0) i prvim porazom u sezoni ostali bez finala Evrolige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 14.05.2010.

19:42

Default images

Partizan je sjajno počeo meč i snažnom odbranom sa Sorom na čelu Italijani su zaustavljeni, a napad je bio nezaustavljiv pa je početkom drugog perioda bilo 4:0.

Pro Reko do pauze smanjuje na 4:2, a sjajnom igrom u nastavku, posebnu u poslednjoj četvrtini stiže do preokreta 6:5. Partizan je uspeo da izbori produžetke, ali su Italijani bili bolji i prošli u finale.

Pobedu Pro Reku bukvalno su donela tri igrača. Golman Stefan Tampestija je sjajno branio od treće četvrtine, a mrežu 'crno-belih' punili su njihov bivši saigrač Filip Filipović koji je bio uspešan četiri puta, i Tomas Kašaš sa tri gola. Kod Partizana Vujasinović je tri gola, a po jedan Korolija, Pjetlović, Prlainović i Rađen.

Partizan je odmah krenuo jako i preko Vujasinovića poveo sa 1:0. Igrači Pro Reka pokušali su odmah da uzvrate ali je Slobodan Soro zaustavio šut. Ubrzo je i Miloš Korolija pogodio mrežu Italijana pa je pri period završen sa dva gola prednosti za srpskog šampiona.

Partizan je imao prvi napad u drugoj četvrtini koji je odmah realizovao sjajni Vlada Vujasinović. Jednako dobra kao i napad Partizana bila je i odbrana koja je četvrti put sa igračem manje zaustavila napad Italijana. Potpunu pometnju u redovima Pro Reka 'crno-beli' su iskoristili odmah preko Duška Pjetlovića koji je sa dva metra lako savladao Stefana Tampestija.

Iskusni Mađar Tomas Kašaš u sledećem napadu konačno uspeva sa savlada Sora i koliko-toliko vrati svoj tim u igru. To beogradske vaterpoliste nije poremetilo, nastavili su sa dobrom igom u odbrani i napadu, ali su ipak propustili nekoliko dobrih šansi pre svega zbog raspoloženog golaman Tampestija, za šta ih je kaznio bivši saigrač Filip Filipović i smanjio na 4:2.

Partizan je u poslednjim sekundima prvog poluvremena postigao i peti gol, ali su sudije procenile da su 'crno-beli' napravili faul u napadu pa su na odmor otišli sa samo dva gola prednosti.

U trećem periodu odbrane su bile u prvom planu. Partizan je bio nešto konkretniji u napadu sa nekoliko neuspešnih pokušaja i jednom prečkom, ali je ipak rival prvi stigao do gola iz peterca i potpuno se vratio u meč. Ipak, Partizan tada nije stao već je odmah u sledećem napadu Andrija Prlainović vratio na +2 za 'crno-bele'. Naši vaterpolisti imali su u završnici perioda i malo sreće jer su Italijani pogodili stativu iz stopostotne šanse.

Odmah na početku poslednjeg perioda Pro Reko je smanjio na 5:4 preko Norberta Madaraša. Italijani nisu imali ništa da izgube pa su u nastavku igrali maksimalno ofanzivno i iskoristili jednu od brojnih šansi sa igračem više, te preko Filipovića izjednačili na 5:5. S druge strane, vidno umorni zbog čestog branjenja sa igranjem manje, "crno-beli" nisu uspevali da u napadu odgovore rivalu.

U neizvesnoj završnici srpski tim nije uspeo da se odbrani pa je Kašaš svojim drugim golom doneo prvo vođstvo Pro Reku na utakmici. Iako su imali velikih problema da priđu golu Tampestija, vaterpolisti Partizana su sa igračem više preko Vujasinovića uz pomoć golmana rivala izjednačili 11 sekundi pre kraja i izborili produžetke.

Filip Filipović je i u produžetku nastavio da puni mrežu bivšeg tima. Pro Reko je imao prvi napad, a srpski reprezentativac do četvrtog gola stigao poslavši loptu uz bližu stativu.Istim tempom nastavili su i njegovi saigrači golman Tampestija koji je ponovo zaustavio šut Partizana, a već u sledećem napadu Kašaš svojim trećim golom pdveo Pro Reko na 8:6. Ipak, Partizan posle toga konačno stiže do preko Rađena koji je iskoristio prednosti igrača.

U drugom produžetku ekipe su igrale znatno opreznije u odbrani, Pro Reko je čuvao gol prednosti, a 30 sekundi pre kraja Partizan je sa igračem više imao šansu da izbori peterce, ali ovaj put nije uspeo pa je poražen prvi put ove sezone i ostao bez finala Evrolige.

"Crno-beli" će u subotu od 18 sati igrati meč za treće mesto protiv dubrovačkog Juga koji je u drugom polufinalu poražen od branioca titule Primorca iz Kotora 11:10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: