Runi: "Biću spreman za SP"

Igrač Mančester Junajteda i reprezentativac Engleske Vejn Runi izjavio je da je uveren da će se oporaviti od povrede do Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izvor: JT

Ponedeljak, 26.04.2010.

22:01

Default images

Runi, koji je izabran za igrača godine u Premijer ligi, takođe je istakao da je veoma frustrirajuće što ne može da pomogne svom klubu, kao i da gleda pozitivnu stranu, a to je da će biti odmorniji za Svetsko prvenstvo. "Imao sam nekoliko teških nedelja, ali se nadam da ću biti spremniji za Južnu Afriku, što je pozitivna strana svega toga", rekao je Runi.

24-godišnji Runi već nekoliko nedelja ima problema sa povredom, koja je dovela do razočaravajućeg kraja njegove sezone u kojoj je postigao 34 gola u svim takmičenjima.

"Drago mi je što sam imao dobru sezonu u godini kada je Svetsko prvenstvo, ali mi je poslednjih nekoliko nedelja bilo teško zbog povrede. Razočaran sam jer sam propustio nekoliko utakmica jer nijedan igrač ne voli da gleda fudbal, a posebno je teško što znam da ne mogu da utičem na igru", istakao je Runi.

Runi je, takođe, naglasio da veruje da Fabio Kapelo ima dobar tim i nada se da će iskusni trener uspeti da prevaziđe pritisak i velika očekivanja u Južnoj Africi.

"Imamo veliki broj fantastičnih igrača u timu i odličnog trenera. Ako se povredim, neka bude tako, u timu ima drugih igrača koji mogu da odrade posao. Pod velikim pritiskom smo, ali moramo da živimo sa tim. Uspeh u Južnoj Africi bi bio osvojena titula, a sigurno je da imamo ono što je potrebno za to", rekao je Runi.

Za sada se Runi koncentriše samo na Junajtedovu borbu za titulu u kojoj njegov klub ima bod manje od Čelsija dva kola pre kraja, a on je zatražio od velikog rivala Liverpula da im učini uslugu kada budu igrali sa londonskim timom narednog vikenda.

"Uživam u borbi za titulu. Potrebno nam je da Čelsi napravi grešku, pa se nadam da će nam Liverpul ili Vigan učiniti uslugu. Liverpul je ponosan klub sa velikom istorijom i uveren sam da će želeti da dođu do trijumfa jer se bore za mesto u Ligi Evrope. Mi ćemo se truditi da pobedimo na preostale dve utakmice, a ako nam Liverpul ili Vigan pomognu bićemo presrećni", naglasio je engleski reprezentativac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: