LŠ: Bajern - Lion (20.45h)

U drugom polufinalu Lige šampiona Bajern u Minhenu dočekuje francuski Lion.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2010.

22:35

Default images

Bajernu je ovo peto polufinale dok su fudbaleri Liona na prvi polufinalni meč svog kluba u Ligi šampiona doputovali autobusom zbog kolapsa u avio saobraćaju. Nemci u meč ulaze posle ubedljive pobede u Bundesligi protiv Hanovera (7:0), dok je Lion u derbiju francuskog prvenstva odigrao nerešeno sa Bordoom, 2:2.

Fudbaleri Bajerna na treningu pred utakmicu sa Lionom (Beta)
“Ne smemo da potcenimo Lion ni po koju cenu. Lion je izbacio Liverpul iz grupne faze takmičenja Lige šampiona, a onda i favorizovani madridski Real u osmini finala“, izjavio je Karl Hajnc Rumninge.

“Biće veoma teško igrati protiv Liona zato što oni imaju sjajan tim. Ne smemo da dozvolimo sebi da razmišljamo o finalu, jer prvo u dve utakmice moramo da budemo bolji od Liona“, izjavio je Frank Riberi. Frank Rineri je pod pritiskom javnosti zbog optužbi da je imao seksualne odnose sa maloletnom prostutkom. Riberija prati i negativna tradicija u susretima sa Lionom. Riberi je u dresu Meca i Monpelja četiri puta igrao protiv Liona u francuskoj Ligi 1 i nijednom nije slavio.

Belgijski reprezentativac Danijel Bujten ističe da je riberi veoma motivisan, ali je odbio da odgovara na pitanja vezana za optužbe protiv Riberija.

“Frank je veoma motivisan da pruži odličnu partiju protiv Liona, a i srećan jer prvi put igra u polufinalu Lige šampiona. Naš predstavnik za štampu nas je obavestio da ne odgovoramo na druga pitanja u vezi Riberija“, izjavio je Van Bujten.

Bek Bajerna Filip Lam ističe da je svaka pobeda bolja od nerešenog rezultata.

“Polufinalne utakmice su uglavnom izjednačene. Mislim da nas fudbaleri Liona respektuju, znaju da možemo protiv svakog da postignemo gol, ali i oni imaju vrlo snažan tim. Trudićemo se da ne primimo gol. 1:0 bi bio dobar rezultat za nas, 2:0 još bolji, a svaka pobeda je bolja od nerešnog rezultata“, zaključio je Filip Lam.

Holandski stručnjak na klupi Bajerna Luj Van već je osvajao Ligu šampiona sa Ajaksom 1995. godine.

“Fudbaleri Liona igraju veoma organizovano, veoma agresivno i fizički su izuzetno jaki, ali mi znamo put do pobede na našem stadionu“ ,izjavio je trener Bajerna Luj van Gal.
Igo Loris na konferenciji za štampu (Beta)
Golman Liona Igo Loris rekao je da se on i njegovi saigrači u slučaju lošeg rezultata u Minhenu neće pravdati time što su morali da putuju autobusom do Minhena.

“Na sve što se dešavalo pre početka utakmice (putovanje autobusom) treba da gledamo pozitivno, ali i da ostavimo iza sebe. Došli smo u Minhen puni entuzijazma i spremni smo za prvi meč polufinala", izjavio je Loris.

Loris koji je fantastično branio u revanš utakmici četvrtfinala protiv Bordoa ističe da je Bajern veliki klub, ali i da njegov tim ima dovoljno kavliteta da se nađe u finalu Lige šampiona.

"Bajern je veliki klub, ali mi planiramo da odigramo maksimalno i damo sve od sebe, sa željom da ne primimo gol, ali i postignemo ako nam se ukaže prilika. Bajern ima igrače koji na terenu prave razliku i koji jednim potezom mogu da odluče utamicu, ali mi imamo dovoljno kvaliteta i vere u sopstvene snage“, zaključio je golman Liona Igo Loris.

U ekipi Bajerna neće biti Van Bomela i Badstubera zbog suspenzije, dok u francuskom timu neće biti Bodmera u Bumsonga zbog povrede. Lion ima probleme sa žutim kartonima jer sedmorici fudbalera preti suspenzija ukoliko zarade žuti karton u prvom meču, dok u ekipi Bajena ako dobije žuti karton suspenziju očekuje Danijel Pranjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: