Strašni Nadal u trećem kolu

Petostruki osvajač Mastersa u Monte Karlu Rafael Nadal plasirao se u treće kolo turnira pobedom nad anonimnim Tijemom de Bakerom u dva seta 6:1, 6:0.

Izvor: AY

Sreda, 14.04.2010.

15:18

Default images

Sjajni Nadal, koji je do sada u pet titula u Monte Karlu izgubio svega pet setova (osvojio 63), nije imao nikakvih problema u svom prvom susretu sa De Bakerom, koji nije mogao da pruži nikakav otpor najboljem igraču na šljaci svih vremena. Nadal će se u borbi za četvrtfinale sastati Mihaelom Bererom, koji je bio bolji od 14. nosioca Huana Monaka 6:4, 6:4.

Iako Nadal meč nije počeo silovito, već je, kao što je na šljaci za njega standardno, računao na preciznu razmenu udaraca sa osnovne linije, Španac je u samom startu preuzeo punu kontrolu nad mečom. Već u drugom gemu dolazi do prve brejk šanse, koju odmah koristi prisilivši protivnika da loptu pošalje u mrežu. Holanđanin, kojem se u svakom udarcu osećao pritisak i respekt prema velikom protivniku, nije mogao da nađe odgovor, kako na defanzivnu, tako i na ofanzivnu razmenu udaraca na mreži, gde je Nadal dominirao u drop-šotovima i zavaravanju suparnika.

Španac posle svega 15-ak minuta igre dolazi do lakih 4:0, a potom i 5:0. Samo u šestom gemu Holanđanin je pokazao trzaje solidnog forhenda, ali ni to mu nije pomoglo protiv riterna Nadala, koji je strpljivo čekao svaki servis oko dva metra iza osnovne linije. Posle velike borbe, De Baker zbog dobre defanzive uspeva da nakratko nadigra Nadala i osvoji gem, ali posle ukupno pola sata igre Španac bez problema vodi sa 1:0.

U drugom setu Nadal je pokazao svu svoju nadmoć na šljaci i posle poigravanja sa protivnikom sa osnovne linije i jedva 20-ak minuta stigao do impozantnih 6:0 i pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: