Čubrić odredio osmorku za Trst

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić odredio je osam takmičara za trku „Trofej slovenačke zajednice“ u Trstu 7. marta.

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2010.

19:40

Default images

Novo ime u selekciji je mladi vozač Železničara MBN iz Niša, prošle godine junior Partizana, Dejan Marić. "U Trstu će voziti Esad Hasanović, Žolt Der, Nikola Kozomara i Jovan Zekavica iz profi tima Partizan Srbija, Dragan Spasić i Dejan Marić iz Železničara MBN iz Niša, Predrag Prokić iz kragujevačkog Radnikog i Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca", rekao je Čubrić.

"Ekipa je spoj mladosti i iskustva, sa četvoricom seniora i četvoricom vozača do 23 godine", dodao je selektor posle mini-kampa u Mataruškoj banji i tri kontrolna treninga.

Žolt Der nije bio u kampu zbog prehlade, ali je kao iskusan vozač dobio poverenje Čubrića. Adut reprezentacije je Esad Hasanović, koji je u dobroj formi i lane je u Trstu bio drugi.

Poslednji trening neočekivano je umesto pet, trajao šest časova, a 'krivac' je predsednik BS Srbije Dragan Dostanić koji je obišao kamp i pratio reprezentativce.

"Predložio je da krenemo drugim putem i vozili smo sat duže, pa smo na kraju kampa dobili neplanirano jak trening.Imali smo dosta defekata, putevi su posle zime, u užasnom stanju, 'rizla' kojom su posipani je 'smrt' za bicikle, bilo je dosta i padova, na sreću lakših. Ponovila se stara, loša, praksa da biciklisti dođu na prireme bez rezervnih točkova i delova pa smo morali da se snalazimo", objasnio je Čubrić.

Osmorici iz Trsta kasnije će se priključiti Ivan Stević, koji je zbog lakše povrede kolena preskočio kamp, kao i još nekoliko biciklista.

Čubrić insistira da se formiraju dve selekcije (reprezentacija i Partizan Srbija) za seriju prolećnih trka - „Trofej Poreč“ 14. marta i „Istarsko proleće“ od 18. do 21. marta, ali sve će zavisiti od finansijske situacije u BSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: