Nedelja, 08.11.2009.

19:16

Endi Mari najbolji u Valensiji

Škotski teniser Endi Mari osvojio je turnir iz Serije 500 u Valensiji, pošto je u finalu pobedio Rusa Mihaila Južnog sa 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Default images

Četvrti teniser na planeti tako je došao do šestog trofeja ove sezone, a prethodno je bio najbolji u Dohi, Roterdamu, Majamiju, Kvinsu i Montrealu. U karijeri je Škot osvojio ukupno 14 trofeja. Mari je za trijumf nagrađen sa 500 ATP boda i 323 hiljade evra, dok će Rusu pripasti 300 bodova i 149 hiljada evra.

Finalni okršaj trajao je 69 minuta, a Mari je bio dominantan u većem delu. Najviše zahvaljujući bekhend slajsu Škot je napravio brejk i poveo 3:1, da bio ubrzo zatim i servirao za set pri rezultatu 5:1. Južni je tada vratio jedan brejk, ali Mari je drugu priliku iskoristio odličnim servisima.

U drugom setu Mari je posle 18 minuta vodio sa 4:0 i bilo je jasno da će Škor doći do titule na prvom turniru posle povrede ručnog zgloba.

„Očekivao sam težak meč jer Južni dobro igra u poslednje vreme, ali dobro sam servirao i igrao pametno. Drago mi je da sa, slavio u dva seta, celo telo me boli, ali ovo je bila sjajna nedelja“, rekao je Mari.

Sledeće sedmice na programu je poslednji turnir iz Masters serije 1000, koji se igra u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: