Zabrana pljuvanja zbog H1N1

Fudbaleri u Premijer ligi upozereni su da pljuvanje na terenu povećava rizik od svinjskog gripa.

Izvor: B92, BBC

Utorak, 27.10.2009.

22:47

Default images

Nekolicina igrača Blekburna i Boltona imaju simptome virusa H1N1 pa je zdravstvena komisija saopštila da se fudbaleri suzdrže pljuvanja kako ne bi povećali rizik od zaraze. Trener Čelsija Karlo Anćeloti izjavio je da nije zabrinut zbog svinjstvog gripa iako je njegova ekipa u nedelju igrala sa Blegburnom.

"Grip nije samo na terenu, on je svuda oko nas. Preduzeli smo sve potrebne mere i želimo da mislimo samo na igru. Znam vrlo dobro šta moram da radim ako imam grip. To nije lekarski recept. To je recept moje bake – toplo mleko. Alkohol – crveno vino. Fantastično", rekao je Anćeloti.

Čelsi je saopštio da su preduzete sve mere kako bi se sačuvali zdravlje svojih igrača.

"Pljuvanje je nekulturno u svakom slučaju. To je nehigijenski i nezdravo, posebno ako pljujete u blizini druge osobe, Fudbaleri, kao i svi ostali ljudi, ne pljuju u prostorijama pa to ne bi trebalo da rade ni na fudbalskom terenu. Tu je takođe reč o davanju primera mladim ljudima čiji su oni idoli", saopštio je portpartol zdravstvene komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: