Srpski veslači spremni za EP

Veslačka reprezentacija Srbije u utorak putuje u Belorusiju, gde će u Brestu učestvovati na Evropskom prvenstvu koje traje od 18. do 20. septembra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2009.

14:08

Default images

Srpskim veslačima je ova sezona jedna od najuspešnijih kada su velika međunarodna takmičenja u pitanju, a u Belorusiji će Srbiju prestavljati Jagar i Stojić u dvojcu bez kormilara, dubl skul Marjanović i Bogićevič, četverac za lake veslače Babović, Tomić, Nešić i Stanojević, i četverac bez kormilara koji če činiti Beđik, Lackov, Čudić i Terzić

Od mene i Stojića svi stalno očekuju medalje. Ove godine smo imali puno problema, pre svega mislim na povrede. Ipak, sada smo maksimalno spremni i želimo da godinu završimo sa medaljom. Najveći konkurenti biće nam Grci, Francuzi i Česi. Verujem da ćemo se dobro aklimatizovati i da ćemo se u Beograd vratiti sa medaljom“, rekao je član najboljeg dvojca Srbije Goran Jagar, koji je prošle godine na Evropskom prvenstvu osvojio srebro.

Selektor Nebojša Ilić je, s druge strane, svim postavio cilj.

Sve četiri posade zadovoljiće nas samo ako uđu u finale. Po kvalitetu smatram da svi mogu da osvoje medalje, ali najbolje je da sačekamo i da vidimo koliko smo dobri. Izuzetno je važno navići se na stazu. Imaćemo dovoljno vremena, treniraćemo u sredu i četvrtak“, istakao je Ilić.

Proteklog vikenda juniorska i kadetska reprezentacija su učestvovale na Balkanijadi u rumunskoj Oršavi. U konkurenciji Rumunije, Grčke, Bugarske, Turske i Makedonije srpski takmičari su osvojili nekoliko medalja, od kojih treba istaći zlatu medalju dvojca bez kormilara Lucić i Đerić i srebra dubl skula Pejčić i Jovanović i četverac skula Lucić, Vasić, Đerić i Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: