PL: Arsenal gostuje Sitiju

Posle pauze zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ovog vikenda se nastavlja Premijer liga Engleske utakmicama petog kola.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

23:19

Default images

Već u subotu su na programu dva derbija kola između klubova iz Mančestera i Londona, pa će Totenhem od 18.30 časova ugostiti Mančester Junajted, dok će u goste gradskom rivalu aktuelnog šampiona Mančester Sitiju doći Arsenal.

Posle četiri kola Totenhem je jedna od ekipa sa maksimalnim učinkom, ali je neće očekivati lak posao protiv tima Aleksa Fergusona. U odbrani Junajteda bi Nemanji Vidiću posle pauze trebalo da se pridruži Rio Ferdinand, dok je pod znakom pitanja jedino igra Džona O'Šeja.
Još jedan tim sa stopostotnim učinkom od starta sezone Mančester Siti dočekuje Arsenal, koji će biti oslabjen neigranjem Andreja Aršavina, koji je odigrao celu utakmicu za nacionalni tim Rusije, iako su dobili upozorenje od kluba da je povređen, zbog čega Arsen Venger nije nimalo zadovoljan. U tim Arsenala će se vratiti Sesk Fabregas i Tomaš Rosicki, dok će s druge strane prvi put protiv bivšeg tima igrati Emanuel Adebajor i Kol Ture.

Derbi dna tabele odigraće jedine dve ekipe sa najlošijim skorom u prva četiri kola šampionata Portsmut i Bolton, a posle utakmice, jedan od timova će se pomeriti sa začelja.

U preostalim utakmicama koje se igraju u subotu Blekburn dočekuje Vulverhempton Nenada Milijaša, Čelsi, u čijem timu bi trebalo da se nađe Branislav Ivanović, gostuje Stouku, Sanderlend čeka Hal, a Vigan Vest Hem, dok Liverpul igra protiv Barnlija. U nedelju je na programu prvi gradski derbi u Birmingemu, u kome Birmingem dočekuje Aston Vilu, dok će poslednju utakmicu petog kola odigrati Fulam i Everton.

Kompletni parovi petog kola:
subota, 16 časova:
Blekburn – Vulverhempton
Liverpul – Barnli
Mančester Siti – Arsenal
Porstmut – Bolton
Stouk Siti – Čelsi
Sanderlend – Hal Siti
Vigan - Vest Hem
Totenhem – Mančester Junajted (18.30)
nedelja:
Birmongem – Aston Vila (13.00)
Fulam – Everton (17.15)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: