'Crveni đavoli' pobedili 'tobdžije'

Mančester junajted pobedio je na 'Old Trafordu' Arsenal sa 2:1 posle preokreta u drugom poluvremenu meča 4. kola Premijer lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 29.08.2009.

20:23

Default images

Londonski klub vodio je protiv šampiona od 40. minuta kada je Aršavin postigao fantastičan pogodak, ali je Junajted u periodu od 59-64. minuta preokrenuo rezultat golovima Runija iz penala i auto-golom Dijabija. Runi je pogodio posle neracionalnog faula Almunije posle dodavanja Gigsa u prazan prostor, a Dijabi je matirao svog golmana takođe na Gigsovu asistenciju iz slobodnog udarca.

Na sjajnom i veoma uzbudljivom meču u Mančesteru golova nije bilo sve do 40. minuta. Obe ekipe su odlično igrale, nekoliko puta bile blizu pogotka ali su golmani ostali nesavladani. A onda je na scenu stupio Andrej Aršavin. Ruski reprezentativac je dobio loptu na 25 metara iskosa sa leve strane, namestio se, i sjajno šutirao pored Nemanje Vidića u gornji levi ugao. Ben Foster se odlično bacio, bio na lopti, ali je ona bila suviše jaka da bi golmana Junajteda uspeo da je zaustavi, 1:0 za Arsenal.
FoNet
Do kraja poluvremena Arsenal je kontrolisao loptu i igru na sredini terena sa čim je nastavio i u prvih deset minuta drugog dela igre. Tada su ’tobdžije’ dominirale na sredini terena ali nisu uspele da tu igru krunišu golom.

Junajted nikako nije mogao da probije zadnju liniju londonske odbrane, a onda je najiskusniji igrač ’crvenih đavola’ Rajan Gigs, koji je bio neprimetan u prethodnih 60 minuta sjajno proigrao Vejna Runija u šesnaestercu, ovaj bio brži od Manuela Almunije koji je morao da ga obori i napravi penal. Popularni Vaza je rutinski savladao Španca za izjednačenje na ’Teatru snova’.

Nije prošlo mnogo vremena do drugog gola Junajteda. Aleks Ferguson je u 63. minutu u igru umesto Antonija Valensije ubacio Đi Sung Parka, a već u sledećem minutu Almunija je ponovo savladan. Daren Flečer je iznudio faul uz desnu aut liniju, slobodan udarac izveo je Rajan Gigs, a Abu Dijabi nespretno reagovao u šesnaestercu i glavom preokrenuo rezultat u korist aktuelnog šampiona Engleske.
FoNet
U preostalom delu meča Arsenal je pokušavao najviše sa krilnih pozicija centaršutevima pred gol Fostera, to nije uspevalo, a u trećem minutu sudijske nadoknade Berbatov je propustio stopostotnu šansu da reši utakmicu.u korist svog tima. Posle neuspelog napada Arsenala, Bugarin je izbacio loptu iz kaznenog prostora do Parka, ovaj je vratio loptu do Runija koji ju je produžio Naniju, a Portugalac sjajno uposlio Berbatova na 16 metara od Alminije. Međutim, centarfor Junajteda loše je zahvatio loptu i i poslao je daleko od gola. Samo nekoliko trenutaka kasnije Nani je imao još bolju priliku ali je dva puta slabo šutirao, prvo u golmana Arsenala, a onda sa pet metara preko gola.

To umalo da kazni Arsenal u poslednjim sekundima meča. Posle centaršuta u kazneni prostor i neuspelog pokušaja Galasa glavom, lopta dolazi do usamljenog Van Persija koji postiže gol za izjednačenje. Međutim, njegov pogodak je poništen jer je Galas prethodno bio u ofsajdu.

Ovom pobedom Mančester junajted je došao do trećeg trijumfa u sezoni, a rivalu iz Londona je naneo prvi poraz nakon sjajnog starta 'tobdžija'.

U preostalim utakmicama četvrtog kola koje su odigrane u subotu, Česli je lako došao do pobede nad Barnlijem, Totenhem je takođe ponovo pobedio, a i Liverpul je konačno došao do tri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: