Direktno sa aerodroma na VMA

Izvršni direktor Univerzijade Nebojša Ilić izjavio je agenciji Beta da je oboleli sportista iz Australije direktno sa aerodroma prebačen u bolnicu.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 02.07.2009.

13:46

Default images

Sportista iz Australije, koji nije bio u Univerzitetskom selu, oboleo je od novog gripa H1N1 i trenutno se nalazi na Vojno medicinskoj akademiji (VMA). Kako se navodi u saopštenju Univerzijade, sportista je osetio simptome pri dolasku u Beograd i odmah se uputio u polikliniku VMA, gde je najhitnije urađena dijagnostika i on je potom upućen na infektivno odeljenje VMA.

U Univerzitetskom selu ne preduzimaju se nikakve dodatne mere, jer su sva dosadašnja uputstva za prevenciju, usmerena na situaciju u kojoj postoji potvrđeno oboljevanje.

"Nema nikakve zabrinutosti, a lekari svih reprezenatcija savesno sarađuju sa medicinskim službama i apsolutno poštuju sve savete i procedure", navodi se u saopštenju.

To je 14. slučaj novog gripa H1N1 koji je registrovan u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: