Petak, 22.09.2006.

17:49

Sigurna budućnost odbojke

Izvor: IL

Default images
Savet Svetske lige odlučio je da će specijalna pozivnica FIVB za šestog učesnika Finalnog turnira biti dodeljena jednoj od drugoplasiranih reprezentacija u Interkontinentalnoj rundi takmičenja.

Format takmičenja za Finalni turnir, koji će se odigrati u Rimu, biće naknadno određen, a poznato je da će se finale odigrati 15. jula. XVII Svetska liga 2007. igraće se za nagradni fond od 20 miliona dolara.

Jedan deo sastanka Saveta Svetske lige bio je posvećen budućnosti odbojke, odnosno kako doći do uspeha. O toj temi objavljen je tekst Endruja Napijera "Sigurna budućnost odbojke i beach – volley" u najnovijem izdanju FIVB "VolleyWorld" (broj 4/2006) u kome se citiraju reči Kolina Pauela:

"Uspeh je rezultat savršenstva, napornog rada, izvlačenja pouka iz neuspeha i lojalnosti prema onima zbog kojih radiš i istrajavaš."

Posebno zadovoljstvo je što je kao ilustracija za tekst iskorišćena fotografija sa finalne utakmice Svetske lige 2005 između Srbije i Crne Gore i Brazila, koja je odigrana u Beogradskoj Areni u prisustvu rekordnih 18 140 gledalaca. Bio je to, po oceni Dr Rubena Akoste, predsednika FIVB, najbolje organizovani Finalni turnir u istoriji Svetske lige. Odlična organizacija Finalnog turnira u Beogradu bila je rezultat izvanredne saradnje OSSCG sa Skupštinom Beograda i Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu, a posebno sa Nenadom Bogdanovićem, gradonačelnikom Beograda, koji je bio jedan od najzaslužnijih za perfektnu organizaciju turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: