Petrovićev spisak za Sev. Irsku bez Delibašića i Lazovića

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 22.04.2004.

15:26

Default images

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Vladimir Petrović Pižon saopštio je u četvrtak spisak igrača za prijateljski meč protiv Severne Irske, koji se igra 27. aprila, sa koga je izostavio standardne napadače Andriju Delibašića i Danka Lazovića.

"Igrači su se opustili, pojavila se nedisciplina i neodgovornost (u mladoj reprezentaciji) i to mora da se leči", rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Upravo su Lazović i Delibašić bili jedini strelci na poslednjoj utakmici mlade reprezentacije protiv Švajcarske u Smederevu, koju su "plavi" izgubili sa 3:2. Njih dvojica su posle postignutih golova podigli dresove, a na majicama, koje su nosili ispod, pisalo je ime Mitra Novakovića, igrača koji je imao sukob sa selektorom reprezentacije Vladimirom Petrovićem.

"Delibašić i Lazović moraju da znaju svoje obaveze, moraju da budu samokritični, a ovo im je poslednja opomena. Način da se vrate u reprezentaciju je da igraju i da daju golove. Niko nije lud da ne uzme igrača koji daje golove", kazao je selektor mlade reprezentacije SCG.

Prema njegovim rečima, ispoštovao je sve fudbalere koji su igrali kroz kvalifikacije, ali se pokazalo da to nije bilo svrsishodno, tako da je morao da izostavi neke igrače koji u prethodnim utakmicama nisu adekvatno odgovorili zadacima na terenu i nisu se dobro ponašali.

On je dodao da "plavi dres" mogu da nose samo oni koji će da "ginu za grb" SCG.

Petrović je izrazio nezadovoljstvo igrom većine mladih reprezentativaca u prethodnim prvenstvenim kolima i ocenio da je loša forma posledica toga što su oni već "umislili da su neki igrači".

Selektor je dodao da je fudbalera Vojvodine Miloša Krasića prebacio u mladju mladu reprezentaciju, jer ga je "potpuno razočarao" na utakmici protiv Švajcarske, kada je "njegova igra je bila za svaku kritiku".

Na pitanje zašto je sa spiska za meč sa Severnom Irskom izostavio golmana Crvene zvezde Vladimira Dišljenkovića i fudbalere Nemanju Vidića i Marjana Markovića, Petrović je rekao da će Vidić i Dišljenković verovatno biti u sastavu seniorske reprezentacije za meč sa Severnom Irskom, dok Markovića nije pozvao pošto se tek nedavno oporavio od povrede.
Petrović je rekao da će pored duela mlade reprezentacije i Severne Irske, istog dana, 27. aprila,  i mladja mlada reprezentacija SCG (igrači rodjeni 1983. godine i mladji) u Beogradu odigrati kontrolni meč sa omladinskom reprezentacijom SCG (igrači rodjeni 1985. godine i mladji), a da će umesto njega ekipu na tom susretu voditi Tomislav Sivić.

Meč u Armagu je poslednji prijateljski meč koji će mlada reprezentacija SCG odigrati pred Evropsko prvenstvo, koje počinje 27. maja u Nemačkoj.

Spisak igrača za prijateljski protiv Severne Irske u Armagu:

Golmani: Vladimir Stojković (Zemun) Nikola Milojević (Hajduk Kula)

Bekovi: Branislav Ivanović (OFK Beograd) Marko Lomić (Železnik) Duško Tošić (OFK Beograd)

Štoperi: Marko Baša (OFK Beograd) Bojan Miladinović (Crvena zvezda) Radoš Bulatović (Hajduk Kula)

Vezni igrači: Miloš Marić (Zeta) Marko Perović (Crvena zvezda) Simon Vukčević (Partizan) Goran Lovre (Anderleht) Dragan Stančić (OFK Beograd) Dejan Milovanović (Crvena zvezda) Branimir Petrović (Zeta) Milan Biševac (Železnik)

Napadači: Dragan Mrdja (Crvena zvezda) Nikola Nikezić (Sutjeska)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: