KAN: Preokret Gane za četvrtfinale

Reprezentacije Gane i Alžira plasirale su se u četvrtfinale Kupa afričkih nacija koji se igra u Ekvatorijalnoj Gvineji.

Izvor: AK

Utorak, 27.01.2015.

20:57

Default images
foto: Beta/AP

Gana je posle preokreta u poslednjih 20 minuta savladala Južnu Afriku, a heroji su bili rezervista Boje i Andre Aju.

Alžir je posle velike borbe uspeo da slomi Senegal 2:0 i kao prvoplasirani iz grupe C prođe među osam najboljih selekcija na "crnom" kontinentu.

Najbolje rangirani afrički tim na FIFA listi, Alžir, bio je podređen tokom velikog dela meča sa Senegalom, ali je vrlo rano uspeo da povede i usmeri meč na svoju stranu.

U 11. minutu Rijan Mahrez je ostao potpuno sam u kaznenom prostoru te sjajan centaršut Madžida Bugere pretvorio u gol.

Senegal je u nastavku preuzeo inicijativu, kružio oko kaznenog prostora rivala, potom je u igru ušao i Papis Sise pa su krenule i duge lopte, ali je tim sa severa kontinenta uspešno odolevao.

Konačno, desetak minuta pre kraja Alžir koristi slobodan prostor u poslednjoj liniji rivala i rešava ovaj meč. Sofian Feguli pronalazi Nabila Bentaleba na ivici kaznenog prostora, a igrač Totenhema šalje loptu u dalji ugao. Gana je kao favorit ušla u meč sa JAR, ali rival u 17. minutu koristi jednu od prvih šansi i stiže do prednosti. Mandl Masango je sjajnim udarcem sa distance poslao loptu pored Brimana u mrežu.

Usledila je dominacija "crnih zvezda", ređali su se napadi i šutevi ka golu JAR, ali je "Bafana Bafana" uspešno odlevala. Tako je bilo sve do poslednjih 20 minuta.

Konačno u 71. minutu Gana uspeva da probije bunker. Akuah promašuje loptu, koja ipak stiže do rezerviste Džona Boje, koji uklizava i donosi izjednačenje.

Samo minut kasnije golman JAR Kuzvajo je spasao svoj tim ekspresnog preokreta posle šuta Apije, a nastavak donosi još otvoreniji igru s obe strane, jer je Bafanu dalje vodila samo pobeda.

Međutim, taj rizik ih je mnogo koštao, jer sedam minuta ore kraja Andre Aju koristi savršen centaršut Babe Rahmana i donosi Gani drugu pobedu na KAN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: