Navijači polako pune Arenu (VIDEO)

Navijači Crvene zvezde ispunili su dve trećine mesta u Kombank areni, 45 minuta pre početka duela sa Galatasarajem u Top 16 fazi Evrolige.

Izvor: B92

Petak, 16.01.2015.

19:30

Default images
foto: B92/SO

Veći broj navijača stigao je u dvoranu u majicama sa likom stradalog Ivkovićana na kojima je natpis "Živiš".

Na svakoj stolici postavljen je papir sa imenom Marka Ivkovića. Oko Kombank arene sve protiče u redu i nema nikakvih inicidenata.

Za predstojeći meč vlada veliko interesovanje i navijači će uskoro ispuniti dvoranu, pošto su sve ulaznice rasprodate još u sredu za manje od dva sata.

Primećen je veći broj pripadnika policije pošto su preduzete opsežne mere bezbednosti, s obzirom da je proglašena utakmica visokog rizika nakon tragičnog incidenta u novembru u Istanbulu, gde su pristalice turskog kluba ubile navijača crveno-belih Marka Ivkovića uoči susreta dva tima u grupnoj fazi Evrolige. Evroliga je zbog ubistva Ivkovića ranije odlučila da zabrani turskim navijačima dolazak u Beograd, a pristalicma Crvene zvezde na revanš Top 16 faze u Istanbulu, ali je rukovodstvo Crvene zvezde u saradnji s nadležnim organima ipak preduzelo velike mere bezbednosti kako bi meč protekao u najboljem redu i u sportskoj atmosferi.

Uz vođstvo crveno-belih, apel navijačima uputio je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i kapiteni timova, Luka Mitrović i Sinan Guler, kako se tragedija iz Istanbula nikad ne bi ponovila.

Suprotno uobičajenoj praksi, ekspedicija turskog kluba iz bezbednosnih razloga doputovala je u Beograd čarter letom na dan odigravanja utakmice.

Meč 3. kola E grupe Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Galatasaraja igra se u petak u Kombank areni od 21 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: