Pred revijalnu utakmicu KK Partizan

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 27.06.2002.

19:01

Default images

Kosarkaski klub Partizan predstavice sutra knjigu i dokumentarni film o klubu, a u subotu ce se odigrati revijalna utakmica dve ekipe Partizana - iz 1992. godine i "ol star" tima, a sve to u sklopu proslave 10 godina osvajanja titule klupskog prvaka Evrope. Promocija knjige i filma obavice se sutra u Domu sindikata u Beogradu. Autor knjige je Vladimir Sibinovic, kome je pomogao Dragan Martinovic koji je prikupio i obradio statisticku dokumentaciju. Monografija, prema recima autora, predstavlja svojevrsnu istoriju kluba, od njegovog osnivanja 1945. godine do danas.

Centralni dogadjaj proslave bice, medjutim, subotnja utakmica u beogradskom "Pioniru". Iz uprave kluba najavljeno je ucesce kompletnog tima "crno-belih" iz 1992. godine, zajedno sa tadasnjim strucnim stabom na celu sa Zeljkom Obradovicem.

"Ol star" tim Partizana izabrali su navijaci koji su glasali putem zvanicnog sajta kluba, a na njemu se nalaze legende kluba, stari asovi i sadasnje zvezde, ukljucujuci i nekoliko NBA igraca, a vodice ih proslavljeni strucnjaci "crno-belih" Dusan Ivkovic i Dusko Vujosevic.

Partizan je te sezone utakmice Evrolige na "domacem terenu" igrao u spanskom gradu Fuenlabrada, jer mu je zbog medjunarodnih sankcija bilo zabranjeno da meceve igra u Beogradu. Specijalni gost na subotnjem mecu bice i gradonacelnik tog gradica, koji ce, u znak zahvalnosti za veliku podrsku koju je klub dobio, na poklon dobiti repliku trofeja koji je Partizan osvojio te sezone. Taj poklon dobice i svi igraci, clanovi strucnog staba i ljudi koji su cinili Partizan tada. Replike trofeja ce posthumno dobiti i Aleksandar Nikolic, tadasnji savetnik trenera, i tadasnji predsednik kluba Radojica Nikcevic. Trofeje ce u njihovo ime primiti njihove supruge.

Ucesnik genereacije '92. Mladjan Silobad rekao je danas novinarima da mu je izuzetno drago sto je Partizan organizovao ovakvo druzenje, ali nije mogao da obeca pobedu. "Igracemo protiv nekoliko NBA zvezda, koji su sada u punoj takmicarskoj formi, tako da ce biti tesko. U svakom slucaju pobedice Partizan", rekao je u sali Silobad.

"Ovo pre svega vidim kao jednu revijalnu utakmicu i priliku za druzenje. Zahvalio bih se Partizanu sto nam je omogucio da se posle 10 godina ponovo okupimo", dodao je Silobad.

Utakmica se igra u subotu, a pocinje u 20.30 sati. Cene karata su 100 i 200 dinara, a sav prihod bice uplacen u dobrotvorne svrhe.

Partizan 1992: Aleksandar Djordjevic, Predrag Danilovic, Nikola Loncar, Zoran Stevanovic, Dragisa Saric, Zeljko Rebraca, Mladjan Silobad, Slavisa Koprivica, Vladimir Dragutinovic, Ivo Nakic. Trener: Zeljko Obradovic

"Ol star" Partizan: Vlado Scepanovic, Dragan Kicanovic, Aleksandar Cubrilo, Boban Petrovic, Goran Grbovic, Miroslav Beric, Milenko Savovic, Dejan Koturovic, Miodrag Maric, Miroslav Pecarski, Vlade Divac, Dejan Tomasevic, Peter Vilfan, Milos Vujanic, Miroslav Radosevic, Zarko Paspalj, Predrag Drobnjak, Drazen Dalipagic, Nenad Canak. Treneri: Dusan Ivkovic i Dusko Vujosevic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: