Dženkins od subote na Zlatiboru

Američki košarkaš Čarls Dženkins u petak je doputovao u Beograd i u subotu će se pridružiti saigračima na pripremama na Zlatiboru.

Izvor: JT

Petak, 22.08.2014.

17:40

Default images

Dženkins je još pre skoro pola godine produžio ugovor sa ‘crveno-belima’, a po dolasku u Beograd je otkrio da je sa treninzima počeo 3. avgusta.

Čuo sam se sa nekolicinom saigrača nedavno. Pričao sam sa Rebom, Lazom, kondicionim trenerom Gačevićem. Svi su dobro, rekli su mi da vredno rade. Razgovarao sam i sa Bobijem Marjanovićem, koji mi je po ko zna koji put ponovio koliko mu je žao što nisam mogao da dođem na njegovu svadbu. Svi oni su zaista sjajni momci, ceo tim. Jedva čekam da ih vidim”, istakao je Dženkins.

Američki bek je istakao i da se posle dva meseca odsustva uželeo Beograda.

Odlično se osećam. Dobro sam se odmorio. Uživao sam u vremenu koje sam provodio sa porodicom i bliskim prijateljima. Dosta vremena bio sam na Long Ajlendu, gde imam kuću. To je veoma blizu univerziteta na kom sam studirao i sve to mi je jako prijalo”, rekao je Dženkins, “Zaista sam mnogo putovao. Išao sam širom Amerike i obilazio rođake koje jako dugo nisam video. Posebno zabavno mi je bilo u Las Vegasu. Tamo sam posetio Demarkusa Nelsona. Kao što znate, Las Vegas je mesto na kome možete da potrošite mnogo novca , zato sam odlučio da sa Demarkusom provedem samo četiri dana. Sjajno smo se proveli, a pričali smo naravno i o Crvenoj zvezdi i svemu onom što nas očekuje naredne sezone”.

Posle Nelsona, Dženkins će na poziciji plejmejkera sarađivati sa još jednim Amerikancem – Markusom Vilijamsom.

Ne poznajem ga lično, ali sam prošle sezone dok je igrao za Lokomitivu Kuban mogao na delu da se uverim koliko je kvalitetan igrač. Ono čega se takođe sećam je podatak da je bio jedan od najboljih igrača u srednjoj školi i na Univerzitetu Jukon gde je imao sjajnu karijeru. Sećam se i jedne utakmice dok je još bio u srednjoj školi kada je igrao protiv Lebrona Džejmsa. Taj meč izazvao je veliku pažnju javnosti, direktno je prenošen na televiziji. Ne mogu da se setim kako je tada odigrao Vilijams, jer je kompletan fokus bio na Džejmsu. Ipak, siguran sam da ćemo dobro sarađivati”, naglasio je Dženkins.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: