Stanojević i Pajić na korak od OI

Prvog takmičarskog dana evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre, reprezentativci Srbije u kajaku imali su polovičan učinak.

Izvor: MN

Četvrtak, 17.05.2012.

13:20

Default images

Posada u disciplini k-2 1000 m Pajić - Stanojević obezbedila je dirketno finale i u četvrtak će veslati za prvo mesto koje donosi vizu za London.

Sprinter Novaković je na pola puta do Londona, pošto ga do A finala čeka nastup u polufinalu discipline k-1 200 m, dok su se Filipović i Zorić od Olimpijskih igara oprostili nakon nastupa u sredu

Drugog takmičarskog dana evropskih olimpijskih kvalifikacija u Poznanju, prvi će na stazu sprinter Novaković koga čeka nastup u polufinalu k-1 200 m. Ukoliko bude među trojicom prvoplasiranih gledaćemo ga u A finalu i borbi za kvotu od 16 časova. Posada Pajić-Stanojević nastupa u A finalu od 15 sati.

“Bilo je teško. Svi su ovde došli maksimalno spremni. Radujemo se što smo iz jedne trke uspeli da ostvarimo finale što je bio cilj. Moram priznati da smo taktizirali i da momci imaju još rezerve. To me ohrabruje da će u finalu biti još bolje i da možemo da očekujemo rezultat zbog kojeg smo i došli”, rekao je trener dvoseda Miroslav Aleksić.

"Nadam se da će biti mnogo povoljniji vremenski uslovi u polufinalu. Osim sa rivalima borio sam se i sa vetrom. Dva puta sam se zakucao u talase. Iskreno, nisam razočaran, dao sam sve od sebe, čekam polufinale i nadam se najboljem” izjavio je Novaković.

"Vremenski uslovi na stazi, jak vetar u leđa koštali su nas plasmana. Dosta smo teški, moždai najteži dvosed u datim okolnostima, a uz takav vetar i talase koji smo imali, prošli su lakši takmičari, jer im stabilnost nije predstavljala veliki problem”, rekao je Zorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: