Francuski specijalci u Beogradu

Elitna francuska policijska jedinica RAID stiže u Beograd kako bi zaštitila francuske tenisere u finalu Dejvis kupa.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Četvrtak, 18.11.2010.

22:28

Default images

Pošto su Francuzi zabrinuti za svoju bezbednost tokom boravka u našoj zemlji odlučili su se da u pomoć pozovu specijalce, poznate i kao ’razbijače’.

Reč je o diviziji koja ima više opreme, znanja, iskustva, oružja i hrabrosti od svih drugih jedinica u celoj Francuskoj, a njih šalju na zadatke samo kada je reč o najopasnijim poduhvatima.

Među poduhvate za koje su obučeni nalaze se borbe sa teroristima prilikom pokušaja otmice aviona, zaštite nuklearnih postrojenja, čuvanja kanala Lamanš, vozova i drugih strateških lokacija.

Policijski izvori u Parizu potvrđuju da je Teniski savez Francuske doneo odluku da pozove RAID još pre tri dana, kada su poslali i formalni zahtev u Ministarstvo unutrašnjih poslova. Posle kraće analize problema sa kojima bi mogli da se suoče u Beogradu, i reputacije „opasnih srpskih navijača“ dato je odobrenje, i specijalci su počeli sa pripremama za put.

Ekipa od desetak vrhunski obučenih policajaca stići će u prestonicu Srbije već naredne nedelje kako bi ‘snimili’ prostor u kojem će se igrati meč, ali i sva druga mesta u kojima će se teniseri Francuske kretati. Takođe, od 3. do 5. decembra, njihov zadatak će biti da u stopu prate francuske tenisere, kako u „Beogradskoj areni“, tako i u hotelu „Hajat“ i niko neće moći da im se približi ni na tri metra udaljenosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: