EP: Prva pobeda kadetkinja

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Srbije savladala je Nemačku rezultatom 29:28 (16:16) u drugom kolu grupne faze takmičenja Evropskom prvenstvu u Nišu.

Izvor: B92

Nedelja, 28.06.2009.

22:23

Default images

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Lukić sa sedam golova, Tomanić, Mitrović i Filipović postigle su po četiri pogotka. Srbija je u prvom kolu poražena od Španije rezultatom 30:23.

U meču punom preokreta, Srbija je povela sa 3:1, zatim Nemačka sa čak pet golova razlike (10:15), da bi se poluvreme okončalo nerešenim rezultatom. Unastavku, ponovo bilo plus tri za domaćine (19:16), pa je Nemačka ponovo preokrenula, tako da je vođstvo Srbije od 29:28 (konačan rezultat) bilo njeno prvo još od 39. minuta.

U samom finišu, Srbija je imala napad i priliku da sačuva loptu i pobedu, ali su izabranice selektora Čauševića pogrešile, Nemačka je krenula u kontranapad, gde je Lara Lojefeld faulirana pri pokušaju šuta. Sudije su najpre pokazale na sedmerac, ali su zatim ustanovile da je vreme isteklo, što je označilo početak velikog slavlja srpskih rukometašica i oko 500 gledalaca u „Čairu“.

"Primetan je bio umor kod obe ekipe, a kod nas posebno na početku meča. Bio je ovo jako važan meč za nas, trebala nam je pobeda da bismo nastavili da gradimo imidž ove reprezentacije. Ne bi bilo nezasluženo ni da je rezultat bio drugačiji. Uopšte, ovo je bila jako teška grupa i pokazalo se da i Srbija i Nemačka zaslužuju, svojim kvalitetom, da prođu dalje", rekao je selektor Srbije Zlatko Čaušović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: