Karpov i Spaski u Novom Sadu

Izvor: Željko Èaèija

Četvrtak, 26.01.2006.

13:13

Default images
Bivši svetski šahovski šampioni Anatolij Karpov i Boris Spaski boraviće 2. i 3. februara u Novom Sadu, gde će odigrati nekoliko revijalnih mečeva, saopštila je kompanija "Minakva".

Prvog dana oni će odigrati simultanku na 50 tabli sa učenicima novosadskih osnovnih škola, sa ciljem da javnosti ukažu na značaj šaha u razvoju intelektualnih sposobnosti dece.

U organizaciji kompanije "Minakva" i Novosadskog šahovskog kluba, Karpov će drugog dana svog boravka, u čast proslavljenog velemajstora Svetozara Gliogorića, odigrati meč protiv najboljeg mađarskog velemajstora svih vremena Lajoša Portiša.

Meč će se igrati na dve dobijene partije po ubrzanom tempu igre. Analiziraće ga Boris Spaski, a suditi Svetozar Gligorić.

Poseta čuvenih velemajstora upriličena je povodom "Medjunarodnih dečjih šahovskih igara", koje se tradicionalno održavaju u Novom Sadu, a čiji je pokrovitelj Anatolij Karpov, ambasador Ujedinjenih nacija u borbi protiv nedostatka joda kod dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: