Mladi iz Rače vežbali i slušali o zdravom životu

U OŠ "Karađorđe" u Rači promovisani su zdravi stilovi života među mladima, omladinski aktivizam i neki od sportova kojima se mladi Rače u velikoj meri bave.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

12:42

Mladi iz Rače vežbali i slušali o zdravom životu

Kroz edukativni deo, sa mladima je razgovarano o važnosti zdravih stilova života i omladinskog aktivizma.

Bilo je reči i o mogućnostima da oni sami osmišljavaju i sprovode akcije u u cilju razvoja lokalne omladinske politike

Profesori fizičkog vaspitanja su prisutnima demonstrirali i neke od sportova – karate, kardio fitnes, futsal, košarku i pozvali mlade da se bave sportom.

Akcija je održana u sklopu programa "ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno" Ministarstva omladine i sporta koji je pokrenut 2016. godine u cilju povećanja broja mladih i dece u Srbiji koji treniraju ili rekreativno koriste neki od dostupnih sportskih sadržaja i bolje
iskorišćenosti postojeće sportske infrakstrukture na lokalu.
Događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva omladine i sporta, opštine Rača, studenti, srednjoškolci, mladi i građani opštine Rača.

Ove godine se program realizuje u saradnji sa sledećim lokalnim samoupravama u Srbiji: Aranđelovac, Veliko Gradište, Jagodina, Mionica, Rača, Sokobanja i Šid.

Program se realizuje u saradnji sa partnerima iz omladinskog sektora (Studentska asocijacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, Omladinska organizacija Spirit of Youth, Krovna organizacija mladih Srbije, Nacionalna asocijacija praktičara, Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade, lokalna udruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: